Hrana pe secțiuniSpecialTradițional

Berbecuț sau curcan întreg la jar: specialități uitate din zona Covurlui, readuse pe mesele românilor de un producător gălățean

Berbecuțul sau curcanul la jar sunt două specialități specifice Covurluiului, denumirea interbelică a unei foste unități administrative a României, cu reședința la Galați. Rețetele nu mai sunt puse în practică de fiecare gospodar, așa cum se obișnuia în urmă cu un secol așa că inițiativa a fost preluată de un producător local, care a readus pe mesele tuturor românilor specialitățile de altădată.

„Berbecuțul copt la jar este, de fapt berbecul întreg, dezosat manual, rulat și copt deasupra jarului timp de 14 ore în sucul propriu. Se poate consuma ca atare sau asociat cu un pic de mămăliguță, cu brânză de burduf Covurlui, în membrană naturală, și un pahar de vin roșu”, a explicat pentru Super-Hrana.ro Florentina Manole, reprezentant al companiei gălățene Zimbria.

Costă 9 lei/100g

Curcanul copt la jar este realizat printr-o metodă identică, singura modificare adusă rețetei fiind fisticul folosit pentru a împăna carnea. Poate fi asociat cu diverse legume: cartofi sau morcovi după ce a fost încălzit la cuptor sau simplu, ca aperitiv. Ambele preparate costă 9 lei/100g.

20151029_171146Specialitatea din curcan este împănată cu fistic pentru o aromă deosebită

Fermă proprie lângă Galați

„La 30 de kilometri de Galați avem fermă și toate produsele sunt naturale obținute din resurse proprii, fără să se intervină. Este o afacere de familie, iar rețetele sunt ale noastre și sunt foarte vechi, transmise din generație în generație”, a mai adăugat Florentina.

Specialitățile tradiționale de la Zimbria pot fi savurate, până duminică, la standul companiei din cadrul Indagra 2015 și după eveniment în magazinele proprii din București.

Târgul Indagra 2015, cel mai mare eveniment de profil, este deschis vizitatorilor între orele 10.00-18.00 până pe 31 octombrie. Programul din ultima zi, 1 noiembrie, se va desfășura între orele 10.00-16.00.

Accesul se face pe bază de bilet și se plătește la intrare(10 lei, nr.) sau se poate achiziționa online.

 

În cadrul Centrului Expozițional Romexpo se desfășoară și alte 3 evenimente cu tematici complementare: Indagra Food – Târg internațional pentru industria alimentară, All Pack – Expoziție internațională pentru ambalaje, materiale, mașini și echipamente specifice, Expo Drink&Wine – Târg de vinuri, băuturi alcoolice și non-alcoolice.