Hrana pe secțiuniNou pe piațăSpecial

Cafeneaua Smart: ultima fiță la evenimente. Espresso e servit direct din portbagajul micuței mașini

Trei tineri, foști ingineri, au pus pe „roate” o afacere ingenioasă cu cafea. Cafeneaua Smart este de fapt un autoturism marca Smart dotat cu un espressor complex, operat de un barista la diverse evenimente. Business-ul, numit de fapt YoYo Coffe a fost inspirat dintr-o afacere similară din Italia și la scurt timp de la lansare a fost deja reprodusă de alți investitori autohtoni.

Un Smart pentru două persoane cu jumătate din habitaclu și tot portbagajul ocupat de un espressor, operat de un barista cu șorț… O imagine care cu siguranță atrage atenția la evenimente. Pe acest element surpriză au mizat și cei trei foști ingineri care s-au ocupat de adaptarea și montajul mașinii de cafea pe micuțul Smart.

Cafea Bristot, din Smart

20151028_163022

„Servim cafea Bristot și suntem prezenți exclusiv la evenimente. Oamenii sunt încântați de prezentare și, bineînțeles, de gustul cafelei”, a declarat pentru Super-Hrana.ro barista Alex Petre, care a renunțat la jobul de la o cafenea de pe Dorobanți pentru a fi parte din ingenioasa afacere, YoYo Coffe.

Investiție de 12.000 de euro

Investiția s-a ridicat la aproximativ 12.000 de euro, iar cei trei patroni și-au propus ca anul acesta să vândă peste 1.000 de cafele pe eveniment.

Cei trei s-au inspirat dintr-un business similar observat în Italia, însă nu a durat mult până când alți antreprenori le-au urmat exemplul. Ciudat este faptul că și respectivii au montat un espressor mobil tot într-un Smart.

Îi găsiți la Indagra

Mașinuța YoYo Coffe poate fi găsită până duminică la Indagra 2015. Târgul Indagra 2015, cel mai mare eveniment de profil, este deschis vizitatorilor între orele 10.00-18.00 până pe 31 octombrie. Programul din ultima zi, 1 noiembrie, se va desfășura între orele 10.00-16.00.

20151028_163022

 

Accesul se face pe bază de bilet și se plătește la intrare(10 lei, nr.) sau se poate achiziționa online.

În cadrul Centrului Expozițional Romexpo se desfășoară și alte 3 evenimente cu tematici complementare: Indagra Food – Târg internațional pentru industria alimentară, All Pack – Expoziție internațională pentru ambalaje, materiale, mașini și echipamente specifice, Expo Drink&Wine – Târg de vinuri, băuturi alcoolice și non-alcoolice.