Afaceri mari și miciHrana pe secțiuniSpecial

Cârnăciori afumați, când vă vine poftă să fumați: mezeluri în pachet de țigări pentru șoferi

Când vă vine pofta să fumați, mai bine încercați niște cârnăciori afumați. A fost ideea năstrușnica a unuia dintre marii exportatori de mezeluri din România, Marcel Iacob. Practic, cârnăciorii sunt tăiați la dimensiune redusă și ambalați într-un pachet de țigări. Numai buni de savurat de către șoferi!

În Republica Moldova există țigări Plai. La Iași, fabrica de mezeluri Marcel produce cârnații Plai. Conexiunea a fost făcută de producătorul de alimente, Marcel Iacob, imediat!

„M-am gândit cum ar fi să ambalez cârnăciori pentru șoferi în pachete de țigări și să le vând în benzinării”, a declarat pentru Super-Hrana.ro, Marcel Iacob.

IMG_5108

Ideea cârnăciorilor pentru șoferi vânduți în benzinării nu este una nouă, ea fiind pusă în practică în toată lumea, mai redus ce-i drept în regiunea noastră. Totuși, ceea ce există pe piață se vinde la dimensiuni considerabile, mâncatul unui asemenea mezel la volan fiind mai puțin confortabil.

„Cârnăciorii aceștia sunt micuți și se mănâncă imediat, fără probleme chiar și la volan. Așa am reușit să avem și un marketing bun, dar mai ales un produs util și hrănitor pentru cei aflați la drum. Cârnăciorii Plai sunt un mezel crud uscat, slab afumat, cu membrană vegetală”, a mai adăugat Marcel.

Aproape 3 lei pachetul

Cârnații afumați și ambalați în pachet de țigări se vând cu aproximativ 3 lei pachetul și au fost prezentați, weekendul trecut în cadrul Târgului Indagra. Atât de încântați și amuzați au fost bucureștenii de idee încât au epuizat rapid stocurile lui Marcel.

Producătorul a fost atât de atent la detalii, încât a aplicat până și avertismentul specific pachetelor de țigarete, într-o notă amuzantă, evident. „Atenție! Afumatul corect provoacă fericire”, scrie pe pachetele de cârnăciori afumați tip țigarete.

Au făcut furori la Indagra

marcel mezeluri iacob tigari carnati afumati (1)

„Mai dați-mi doamnă și mie dintr-ăia mici, vă rog, că vreau să ma las de fumat”, a glumit un mușteriu cu una dintre angajatele companiei, care împărțea mostre la stand.

marcel mezeluri iacob tigari carnati afumati (2)

Promovați și de vânzătorii de țigări

Amuzant este și modul în care Marcel Iacob a ales să își promoveze produsele în Iași, unde este baza business-ului său. „Avem un magazin propriu și în față erau vânzători de țigări. Am apelat la ei să ne promovze produsul. A început ca o glumă, dar oamenii, chiar și nefumătorii au fost fascinați”, și-a amintit pentru Super-Hrana.ro Marcel Iacob.

Cifră de afaceri de 20 de milioane e euro în 2015

Compania lui Marcel Iacob este unul dintre cei mai mari exportatori de alimente din România. Peste 40%, mai exact câteva zeci de tone de mezeluri și nu numai pleacă lunar la export.

marcel mezeluri iacob tigari carnati afumati (5)

În Marea Britanie, de exemplu, Marcel comercializează cu succes tochitură moldovenească, tobă, sarmale, zacuscă sau murături. Pentru 2015, proprietarul companiei speră la o cifră de afaceri de 20 de milioane de euro.