-În bucătărie

Cel mai bun Ness Caffee Frappe! Răcoritor și energizant pentru zile de vară!

Ness Caffee Frappe cu caramel este un răsfat pentru orele dimineții sau pentru o după amiază de vară. Putem face față mai bine căldurii și avem ceva tare bun care merită savurat până la ultima picatură.

Frappe-ul este o băutură pe baza de cafea căreia i se alătură înghețată sau cuburi de gheață, frișcă și lapte. Eu I-am pus și caramel. Și a ieșit o nebunie. Îi veți impresiona pe cei dragi de acasă și puteți miza pe gustul lui, când aveți invitați. Rețeta a fost publicată pe blogul divainbucatarie.ro și s-a bucurat de un real succes. Tot aici, mai găsiți și alte idei asemănătoare.

Ingrediente pentru Ness Caffe Frappe (2 porții)

4 plicuri ness
2 linguri zahăr brun
2-3 linguri apă la temperatura camerei
200 ml lapte rece
400 ml apă minerală rece
4 cupe înghețată vanilie

Ingrediente pentru caramel

50 g. arahide + 1 lingură vârfuită de zahăr brun
4 linguri de zahăr brun
100 ml frișcă lichidă

Mod de preparare Ness Caffee Frappe

Începem să pregătim arahidele caramelizate și sosul caramel. Punem arahidele cu zahăr brun pe foc până se caramelizează zaharul și acestea sunt acoperite de caramel. Le luăm de pe foc și le punem într-o farfurie, iar după ce se racesc le mixam într-un robot. Putem păstra căteva pentru a le toca la cuțit (pentru decor).

Pentru sosul caramel, caramelizăm zaharul brun și adăugăm frișca lichidă cât este pe foc, mai ținem câteva secunde la foc mic, amestecând, apoi pregătim ness-ul.

Frecăm nessul într-o ceașcă cu zahăr și adăugăm apa la temperatura camerei treptat ca și cum am pune ulei când pregătim maioneza. Când ness-ul a crescut și devine pufos ca o cremă ce s-a decolorat, îl dizolvăm cu apă minerală rece.

Punem laptele în pahare, turnăm ness-ul dizolvat, apoi punem câte 2 cupe de înghețată în fiecare.

Decorăm cu sos caramel și cu arahide caramelizate.