AutenticHorecaSpecial

Cel mai bun sandwich – o bătălie câștigată cu salamul Chorizo de la Cris-Tim. Află rețeta cu care doi bloggeri i-au impresionat pe jurați!

De obicei, sandwich-ul este ceva încropit, preparat pe fugă și cu puține ingrediente. Când, însă, aceste ingrediente sunt de calitate, într-un minut sau două, se poate crea o adevărată delicatesă.

Cu o astfel de rețetă – simplă, dar cu un ingredient de bază foarte bine asezonat, doi bloggeri au reușit să impresioneze juriul de la Sandwich Battle – Bătălia Sandwich-urilor organizată ieri în Capitală de compania Cris-Tim.

12004846_693140530785573_3572669530145160613_n
Vicepreședintele Cris-Tim, Vladimir Mănăstireanu (foto mijloc), alături de bloggerii culinari de la ”Bătălia Sandwich-urilor”

 

Provocarea lansată de cel mai important producător de mezeluri din România s-a bucurat de participarea unor bloggeri culinari celebri.

Sandwich battle este o provocare pe care compania Cris-Tim a lansat-o către specialiștii din zona culinară, specialiști care sunt și foarte activi în zona de social media. Aceștia au acceptat să participe la acest concurs și au creat propria versiune de sandwich utilizând gama de salamuri crud-uscate produse de compania Cris-Tim”, a declarat în deschiderea evenimentului Vladimir Mănăstireanu, vicepreședintele Grupului Cris-Tim.

”Baza” sanvișurilor preparate ieri la concurs au fost salamurile crud-uscate de la Cris-Tim despre care se știe că sunt ”perla” producătorului mulțumită ingredientelor de cea mai bună calitate și a rețetelor de preparare care îmbină cele mai noi tehnologii cu savoarea și gustul de odinioară al produselor tradiționale.

Ingredient de bază: salamurile crud-uscate

”Am ales să introducem în acest concurs inedit salamurile crud-uscate pentru că știm foarte bine, fără falsă modestie, că sunt salamuri de cea mai bună calitate de pe piață. Dincolo de acest lucru, salamul crud-uscat este un salam nobil, care, prin metodologia de fabricare duce la obținerea unui produs finit foarte bun. La Cris-Tim folosim cea mai bună carne, de la furnizori care au fost foarte atent selecționați. În compoziția salamului crud-uscat se folosește doar pulpă de vită, pulpă de porc, piept de porc, slănină de porc și bineînțeles condimente naturale care dau savoare produselor noastre”, ne-a vorbit vicepreședintele Cris-Tim, despre ingredientele principale care se folosesc la obținerea salamurilor crud-uscate.

La finalul competiției, juriul a avut misiunea grea de a alege sandwich-ul câștigător întrucât fiecare preparat a avut la bază o rețetă originală, o combinare foarte bună a aromelor și un aspect apetisant. Iar de gust, nici n-am putea descrie răsfățul gustativ…

”După o bătălie plină de energie și creativitate, putem anunța câștigătorii Sandwich Battle: Florin Ițu aka Crazy Mother Cooker și Melinda Teohari. Sandwichul câștigător, numit Club 99, are în compoziție Salamul Chorizo de la Cris-Tim”, au anunțat organizatorii ineditei competiții.

12002283_693140524118907_7093898054034465217_n
Florin Ițu aka Crazy Mother Cooker și Melinda Teohari

Cum se prepară cel mai bun sandwich – Sandwich Club 99 marca ”Crazy Mother Cooker”

Pentru a pregăti sandwich-ul care a impresionat toți jurații, bloggerii Florin Ițu și Melinda Teohari s-au bazat pe Salamul Chorizo de la Cris-Tim și pe boia afumată.

11990439_693140620785564_324528248883402862_n”Sandwich-ul nostru se numește Club 99. Am creat un sandwich folosind o pâine ciabatta cu maia. Condimentele pe care le-am folosit sunt: oregano, cimbru, pătrunjel, usturoi copt, ceapă caramelizată, roșii uscate și boia afumată. Sandwich-ul este completat de sosul chilli iute Sriracha, brânză de capră și castraveții murați. Am prăjit salamul Chorizo ca să fie crocant. Deasupra sandwich-ului am făcut un ou de prepeliță și am presărat boia afumată”, au dezvăluit cei doi bloggeri rețeta câștigătoare.

Potrivit câștigătorilor competiției Cris-Tim, sandwich-ul Club 99 este ideal pentru cei care duc o viață activă, oferind tot necesarul de nutrienți de care ai nevoie pentru a face față zilelor obositoare.

Pentru cei care nu au timp să își prepare singuri cel mai gustos sanviș, este bine de știut că acesta va putea fi savurat timp de o lună de zile la restaurantul Iconic Food Wine & Design by Camelia Șucu din Bucuresti, Aleea Alexandru nr. 7.