Hrana ca stil de viață

Clujeni gurmanzi, mâine la Polus Center, vă așteaptă cel mai mare rotisor de șaorma din România și 150 de kilograme de înghețată!

Clujul devine mâine, sâmbătă, 12 septembrie, Capitala gurmanzilor din România! La ediția din acest an a Campionatului Internațional de gătit în aer liber, organizatorii au pregătit o serie de surprize pentru toate gusturile, de la preparate din carne până la la deserturi sofisticate italienești, în cantități considerabile.

Polus Center, primul mall deschis în Cluj, găzduiește mâine, 12 septembrie, o nouă ediție a Campionatului Internațional de gătit în aer liber. Intrarea este liberă, iar gurmanzii prezenți vor avea din ce specialități să aleagă să guste.

În fiecare an, în cadrul evenimentului se pregătesc cantități enorme de mâncare
În fiecare an, în cadrul evenimentului se pregătesc cantități semnificative de mâncare

 

Evenimentul va găzdui un show de bucătărie-ciobănească românească, Master of Flames Cooking Show, în interiorul unei stâne autentice, reprodusă în cel mai mic detaliu chiar în incinta centrului.

Anul acesta, organizatorii au pregătit primul Grill party show, cu cel mai mare rotisor vertical din România, specific șaormeriilor, iar aceștia nu s-au zgârcit. Au pregătit nici mai mult, nici mai puțin de 300 de kilograme de carne.

Mai mult, în cadrul evenimentului se va încerca stabilirea unui record mondial, invitați în acest sens fiind membrii organizaţiei Federazione Italiana di Pasticceria Gelateria e Cioccolateria din Sicilia, care vor pregăti o Cassata Siciliană de 150 de kilograme. Specialitatea este o combinație sofisticată de tort și înghețată italienească.

Evenimentul va mai cuprinde un Pizza Racing Show, demonstraţii de carmangerie tradiţională românească, demonstraţii de bucătărie fusion euro-orientală, bartenders, cantina comunistă Polus Center, fiind pregătită și o paradă a somelierilor. Atmosfera va fi întreținută de Iris și Cristi Minculescu.
Campionatul Internațional de Gătit în aer liber se va încheia duminică, 13 septembrie 2015.