-

Controale în piețe! Polițiștii au confiscat aproape o tonă de pește!

Controale în piețe! Poliţiştii au dat amenzi în valoare de 60.300 de lei şi au confiscat 935 de kilograme de peşte şi produse din peşte de diferite specii în urma controalelor pe care le-au efectuat, joi – 23 iulie, în pieţe agroalimentare din Bucureşti.

Opt agenţi economici cu obiect de activitate în domeniul comerţului cu peşte au fost verificaţi, constatându-se trei infracţiuni, pentru care au fost întocmite acte procedurale, sub aspectul săvârşirii faptelor de deţinere, transport sau comercializare fără documente legale a peştelui, precizează IGPR.

Pentru alte nereguli constatate au fost aplicate 10 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 60.300 de lei, pentru încălcarea prevederilor legale privind pescuitul şi acvacultura, precum şi legislaţia sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, mai spune sursa citată.

Alături de poliţişti ai Direcţiei de Ordine Publică – Serviciul Protecţia Fondului Forestier şi Piscicol, la acţiune au participat şi poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, inspectori ai Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură şi specialişti de la Autoritatea Naţională Sanitară Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti.

Poliţiştii Direcţiei de Ordine Publică – Serviciul Protecţia Fondului Forestier şi Piscicol desfăşoară o acţiune în Capitală pentru prevenirea şi combaterea achiziţiei, deţinerii, prelucrării şi comercializării ilegale a peştelui.