-Pentru profesioniști

Dan Robinson, noul președinte al Asociației Berarii României

Dan Robinson, directorul general al Heineken România, a fost ales preşedinte al Asociaţiei Berarii României, începând cu 1 ianuarie 2020. Acesta a preluat funcţia de la Lucian Ghinea, director general Bergenbier SA, companie parte a grupului Molson Coors, care a reprezentat Asociaţia în aceeaşi calitate pe parcursul anilor 2018 şi 2019.

“Suntem mândri că Heineken România este unul dintre fondatorii Asociaţiei Berarii României şi este o onoare pentru mine să preiau rolul de preşedinte al Asociaţiei. Pe lângă contribuţia semnificativă pe care sectorul berii îl are asupra economiei, ne bucurăm să fim prezenţi în viaţa consumatorilor români. Aştept cu nerăbdare să colaborăm cu toţi partenerii noştri pentru a consolida impactul pozitiv al berii în România”, a declarat Dan Robinson, potrivit Agerpres.

Dan Robinson este Managing Director Heineken România din octombrie 2018. El s-a alăturat Grupului în 2005 şi de atunci a ocupat mai multe funcţii manageriale pe pieţele din Marea Britanie şi Olanda. Anterior numirii din România, a deţinut poziţia de Managing Director Europe Export and Global Duty Free la Heineken Amsterdam.

Asociaţia Berarii României reprezintă de peste 15 ani vocea comună a industriei locale de bere. Începând din 2008, Asociaţia a devenit parte a marii familii a producătorilor de bere europeni, reprezentaţi prin organizaţia Berarii Europei, fondată în 1958, la Bruxelles.

Membrii săi actuali sunt importanţi producători de bere din România: Bergembier SA, Heineken România SA, United Romanian Breweries Bereprod, Ursus Breweries şi Martens, alături de microberăria Clinica de Bere. Împreună, cei şase producători furnizează 85% din cantitatea de bere consumată în România. Totodată, din Asociaţie fac parte şi reprezentanţi ai producătorilor de materii prime: Soufflet Malt România şi Asociaţia Producătorilor de Hamei din România.

Piaţa locală a berii a înregistrat o creştere de 3%, ajungând la un volum de 16,6 milioane hectoliotri, iar consumul de bere pe cap de locuitor s-a situat la 85 de litri.