În bucătărieSpecial

De Revelion stați acasă? Iată cele mai simple preparate pe care le puteți face

Ați rămas pe dinafară anul acesta, v-a luat prea mult timp să vă hotărâți sau din contră, ați decis ca de Revelionul acesta să vă relaxați cu familia? SUPER-HRANA.RO vine cu idei pentru preparate spectaculoase și rapide!

Curcan sau pui umplut

După cum alegeți, un curcan sau un pui întreg fără organe, curățat și spălat. Se lasă la macerat cu apă, sare, condimente (piper, boia, verdețuri proaspete preferate) și 3 linguri de ulei măsline. Se întoarce de mai multecurcan-umplut ori pe toate părțile, iar după 4 ore se scoate din apă, se pune într-o tavă de iena și se masează cu ulei de măsline și condimente pe toate părțile. Se umple cu fructe uscate (caise, prune, curmale, smochine), o bucățică mică de unt, o ceapă călită și verdețuri proaspete preferate (rozmarin, pătrunjel, rădăcină de țelină). Se bagă la cuptorul preîncălzit și din 20 în 20 de minute se mai adaugă apa în care a macerat. Se întoarce pe partea cealaltă se unge iar cu ulei de măsline și condimente, și tot așa până când se rumenește. Se servește cu garnitură de salată, orez sau cartofi la cuptor.

Salată cu roșii uscate

Se cumpără o pusalata-rosii-uscatengă de salată asortată, se adaugă roșii cherry, măsline verzi, 1/2 ceapă tocată, brânză telemea, un borcan de roșii pomodoro uscate, se stropește cu ulei de măsline și oțet balsamic.

Brownie cu înghețatăbrownie-cu-inghetata

Se cumpără o prăjitură brownie, dacă nu aveți timp să faceți una. Se adaugă înghețată de vanilie pe ea și topping fierbinte de ciocolată neagră. Se ornează cu frișcă și bombonele decorative. Mai multe rețete de prăjituri cu înghețată găsiți aici Deserturi sofisticate pe bază de înghețată.

Desert desert-copiipentru copii

Dacă aveți și copii mici invitați la masă vă recomandăm un desert inedit: cumpărați 6 pahare de șampanie de plastic. Introduceți în ele ursuleți gumați, iar deasupra lor puneți câte o brioșă ornată cu bombonele. Arată foarte bine, iar micuții vor fi încântați.

Text: Cătălina Buzdun-Rafailă