-

Evenimente de sezon: must și pastramă, bere și cârnați, plăcinte și struguri

Toamna se numărau, de regulă, festivalurile de amploare, tematice, fie cu vin, fie cu bere și bucate specifice de sezon. Chiar dacă, din cauza pandemiei, nu mai sunt aceste evenimente mari în piețe sau în alte spații publice, totuși, iubitorii de ieșit, care vor să petreacă niște ore cu voie bună au ce face și în acest sezon. Mai multe restaurante din București și din țară au în desfășurare sau pregătesc diferite evenimente.

  • Sâmbătă, 3 octombrie (mâine), restaurantul Politică și Delicatețuri (Mihail Georgescu 24, în spatele Halei Traian București) are “Vin’ la grătar și lăutari”. Bunătățile pregătite la grătar vor fi însoțite de vinuri Vitis Metamorfosis și berea artizanală Carol Beer, după o rețetă clasică din vremurile domniei regelui Carol I, în mai multe sortimente. Atmosfera de voie bună va fi întreținută de muzica unui taraf.
  • Moșia Corbeanca (Hipodromului 27, Corbeanca) are Oktoberfest tot week-endul acesta – 2 – 4 octombrie, cu grătare și bere “în cantități industriale”. Intrarea e liberă și se poate comanda după preferințe din meniu. Este necesară rezervarea printr-un mesaj privat pe pagina de facebook restaurantului sau la numărul de telefon 0748.020.041.
  • L’Arpege bar de la hotelul Pullman București are Oktoberfest până pe 9 octombrie inclusiv, în fiecare zi. Printre preparatele speciale pentru acest eveniment sunt cârnații Kohlwurst cu varză murată și sos de muștar care costă 35 lei (400 g); iar berea la draught (400 ml) costă 12 lei.
  • Terasa restaurantului Apus de Soare (Mamaia 443) face “Mustărie” sâmbătă, 10 octombrie – cu must proaspăt și bucate coapte și fripte: Meniul cuprinde: “celebrii” mici din Obor, pastramă de oaie la jar, berbecuț copt în pâine și murături. Costul este de 60 de lei de persoană și cuprinde degustarea meniului și must proaspăt, iar accesul se poate face fără rezervare.
  • Tot sâmbătă, 10 octombrie, Crama Rasova (Dealu Vifor, Cernavodă) are evenimentul Aer de Recoltă, de la ora 13.00 la ora 19.00.  Va fi un picnic pe iarbă cu multe bunătăți tradiționale din Dobrogea, vinuri din gamele La Plage, Sur Mer, Rivier, Rasova Premium Chardonnay, dar și muzica Tarafului de Caliu live. Accesul se face pe bază de brățară, cu rezervare prealabilă aici.
  • Aceeași cramă va fi gazda unui eveniment inedit în care invită la …zbor! Tot sâmbătă, 10 octombrie, dar de la 10 dimineața. Da, ați auzit bine, puteți zbura deasupra cramei și podului Cernavodă cu un aparat deschis, model 2020 Fresh Breeze Xcitor fabricat în Germania, cu facilități de siguranță avansate și lângă piloții echipei SkyRide.
    Nu vor lipsi preparatele culinare pentru o zi plină: plăcintă cu spanac, piperchi, borș de rață cu tăiței, saramura de pește, midii pe plită în sos de vin, pastramă de berbecuț, varză cu rață, mămăligă, castraveți murați, plăcintă dobrogeană și evident, struguri proaspeți. Detalii în ceea ce privește accesul pe pagina de facebook a cramei.