-

“Experiență” inedită, în peisajul localurilor bucureștene: ruleta de burgeri de la FlipFlop

Bistroteca FlipFlop (Bulevardul Dacia nr. 139) îmbină pofta de mâncare cu distracția, prin lansarea recentă a ruletei de burgeri, prin care iubitorii acestui preparat sunt provocați la o încercare haioasă: trebuie să învârtă un platou cu 6 mini burgeri și să se amuze împreună de reacția celui care îl nimerește pe cel mai “spicy”.

“Ideea Burger Roulette ne-a venit dintr-o glumă pe care o facem între noi: eu mănânc super picant, fratele meu mai puțin, iar schimbul de burgeri între noi e mereu fun. Ne-am dat seama că putem aduce o experiență haioasă pentru grupurile de prieteni care  vin la noi. Așa a apărut ruleta. Restul sunt lacrimi (de la gustul picant), dar cu voie bună, evident!”,  ne-au spus Ruxandra și Bogdan Papuc, cei doi frați proprietari ai FlipFlop.

FlipFlop este și primul loc din București care a introdus conceptul de “bistrotecă” – un loc cu mâncare bună și cu muzică bună – periodic, au loc aici concerte live: “Dansează cu un burger în mână, încearcă toate cocktailurile și simte-te la fel de comfortabil ca și cum ai merge în papucii tăi flip flop”, spun cei doi.

Meniul este structurat pe categorii – dintre care burgerii pe bază de carne, așa cum spuneam, 12 la număr – sunt la secțiunea “Alege un număr”, cu  vrăbioară de vită și diferite ingrediente: cheddar, ceapă, roșii, salată, castraveți murați, și sosul casei/ cheddar, bacon, guacamole, maioneză /Camembert, bacon, valeriană muștar Dijon s.a.  Patty, burgerii fără carne, dar cu tot felul de ingrediente, care mai de care creativ combinate sunt tot 12 – la secțiunea “Alege o literă”. Pe lângă burgeri, găsiți  sandwichuri, salate, paste, gratare, deserturi.

Multe preparate, incluisv burgerii, sunt semnături ale casei, nu se mai găsesc astfel prin alte locuri. Drunk ribs – coaste în bere și sos de portocale, sandwich-ul cu steak de conopidă cu parmezan, valeriană, sos de pătrunjel și usturoi, frigăruile de pui cu ananas, busuioc, cartofi se numără printre ele.

Atmosfera în grădină e informală, cu decoruri inedite, precum scaunele improvizate din cauciucuri colorate, mese din butoaie, tablouri, multă verdeață, iar în interior, sunt două salaone – la parter și etaj, care urmează să fie redeschise odată ce legislația va permite deschiderea localurilor și în interior.