-

Fructele devin periculoase atunci când sunt consumate pe post de desert imediat după masă

Fructele sunt considerate veritabile izvoare de energie și sănătate. Consumate crude, fructele ar trebui să ne hidrateze și să fie o sursă naturală de vitamine. Dar nu în orice condiții.

Fructele sunt sănătoase datorită conținutului de vitamine, minerale și apă distilată, în stare naturală. Acestea nu trebuie consumate oricum, pentru a evita anumite probleme de digestie”, a explicat pentru super-hrana.ro, dr. Livia Florentina Firan, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice în cadrul Policlinicii 10, din București.

v2
Dr. Livia Florentina Firan, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice

Așadar, este recomandat ca fructele să fie consumate pe stomacul gol. Chiar dacă se digeră ușor, atunci când fructele sunt consumate ca desert, imediat după masă, trecerea lor din stomac în intestin este blocată de mâncare, iar nutrienții fructelor încep să fermenteze sau, mai rău, să putrezească.
Ceea ce poate părea un desert sănătos poate duce, într-o asemenea situație la dureri de stomac, balonare, gaze, diaree sau crampe.

Este indicat ca fructele să fie consumate dimineața, chiar pe post de mic dejun. Dacă sunt mâncate pe post de desert, trebuie așteptat în jur de o oră după masă”, ne-a mai spus dr. Livia Florentina Firan.
Fructele asigură și o bună hidratare, datorită conținutul ridicat de apă. Corpul uman este format în proporție de 70% din apă, iar aceasta influențează într-o mare măsură funcționarea optimă a organismului. Apa din fructe duce nutrienții în intestinul subțire, unde sunt absorbiți în sânge, mai departe la celula și aceeași apă ia toxinele de la celulă și le evacuează din organism.

Comentariile sunt închise.