Hrana ca stil de viațăÎn bucătărieVegetarian și vegan

Hummus în trei culori! Cu această rețetă îți vei impresiona toți cunoscuții. Are puține calorii, multe vitamine și nici un pic de colesterol

Hummus este un preparat culinar arăbesc, pe bază de năut. Rețeta este simplă, iar hummusul încântă orice adept al alimentației sănătoase întrucât conține un număr redus de calorii, un complex de vitamine și nici un pic de colesterol. Și dacă diversifici ingredientele poți obține hummus colorat, numai bun de împărțit cu prietenii și cunoscuții, care îți vor aprecia imediat iscusința.

Așa arată o porție clasică de hummus
Așa arată o porție clasică de hummus

 

Hummus este un preparat arăbesc de origine egipteană și din zona Levantului. Rețeta este pe bază de năut, iar rezultatul constă într-o pastă delicioasă caracterizată prin conținutul ridicat de vitamine și minerale. Hummusul are un număr redus de calorii și nici un pic de colesterol.

Bloggerul culinar George Toma a experimentat recent o rețetă care dă preparatului arăbesc un aspect căruia nu îi poți rezista, hummus în trei culori! Mai mult, George a dezvăluit pe blogul său, georgetoma.ro, rețeta.

George Toma
George Toma

„Rezultatul a fost delicios și atrăgător. Și merită toată atenția și timpul scurt de preparare. Din moment ce ai cumpărat năutul până savurezi hummusul trece o zi. Cumperi punga de năut și lași boabele în apă 12 ore. De seara până a doua zi dimineață sau de dimineață până seara. Apoi îl fierbi în oala cu presiune timp de o oră, sau o oră și un sfert, depinde de câtă apă au tras boabele peste noapte”, a explicat pentru Super-Hrana.ro George Toma, care de altfel ne-a împărtășit și rețeta.

 

Rețeta pentru hummus, de la care pornim. Se amestecă în robotul de bucătărie:

350 gr de năut fiert, cu puțină apă din oală
4 căței de usturoi
3 linguri generoase de tahin
2 linguri de ulei
Zeamă de la o lămâie
Sare
Mixăm cele de mai sus până când avem o pastă fină, pe care o potrivim cu sare și lămâie, după gust. Pentru culori adăugat:

Roz: sfeclă coaptă. Timp de o oră, în timp ce fierbe năutul, coacem în cuptor sfecla (nu o decojim, doar spălată), pe care la final o curățăm și o aruncăm în robot împreună cu celelalte ingrediente. Hummusul cu sfecla merge condimentat cu sumac.

Verde: pătrunjel. Se ia o legătură de pătrunjel și se băgă în storcător. Rezultă un suc verde, care se adăugă în bază. Puteți lua legătura și să o puneți direct lângă celelalte ingrediente.

Galben: curry sau turmeric. Rezultă un gust mai pronunțat la curry.

La final mai adăugați puțin ulei de măsline.

 

Valori nutritive hummus/ 100g:

Calorii: 160 – 170kcal
Colesterol: 0mg
Potasiu: 228mg
Carbohidrați: 14g
Proteine: 8g
Vitamina A: 5mg
Vitamina B1: 0.089mg
Vitamina B2: 0.052mg
Vitamina B3: 0.4mg
Vitamina B5: 0.3mg
Vitamina B6: 0.4mg
Vitamina C: 8mg
Calciu: 38mg
Fier: 2.4mg
Magneziu: 71mg
Fosfor: 110mg
Potasiu: 173mg
Sodiu: 242mg
Zinc: 1.1mg

Comentariile sunt închise.