-Târguri și expoziții

O piață agroalimentară din București a fost închisă pentru că nu respecta regulile anti-COVID!

Numărul tot mai mare al îmbolnăvirilor cu noul coronavirus a alertat autoritățile care au început să efectueze controale în piețe și alte spații comerciale. Astfel, au constat că în unele locații nu sunt respectate măsurile impuse de autorități pentru a stopa răspândirea virusului.

Piața Reșița din Capitală a fost închisă, din cauza nerespectării măsurilor de prevenție a răspândirii COVID-19.

Primăria Sectorului 4 a retras autorizaţia de funcţionare a Pieţei Reşiţa, ca urmare a rezultatelor unui control complex desfăşurat sâmbăta trecută, 25 iulie, de către Poliţia Locală şi Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti, potrivit evz.ro.

Inspectorii au descoperit că administratorii nu erau respectate ”nici cele mai elementare reguli de prevenţie a răspândirii COVID-19”.

”Nu aveau stabilite circuitele de intrare şi ieşire din complexul comercial, nu aveau montate la vedere dispenserele cu dezinfectant, nu aveau angajaţi care, la intrarea în piaţă, să poată măsura temperatura clienţilor, angajaţii administraţiei pieţei şi comercianţii nu purtau măşti şi mănuşi, piaţa nu era dotată cu pereţi despărţitori între tarabe, la intrarea în toate magazinele din piaţă nu erau luate măsurile de distanţare socială”, au arătat insepctorii DSP.

Mai mult, la magazinele alimentare au fost descoperite produse ce pot pune în pericol sănătatea oamenilor, precum carne expirată, produse de patiserie fără documente de provenienţă sau fără termen de valabilitate afişat, precum şi legume şi fructe mucegăite.

Toate acestea au fost fie confiscate, fie retrase de la comercializare în vederea distrugerii.

Totodată, în urma controlului, s-a constatat, că 5 societăţi comerciale nu deţineau acord de funcţionare emis conform legii, drept pentru care a fost demarată procedura de suspendare provizorie a activităţii acestor agenţi comerciali.

De asemenea, au fost descoperite, chiar în incinta pieței, numeroase deficiențe care țin de curățenie.

Mai exact, spaţiul nu mai fusese spălat şi igienizat de mai bine de o lună, deşi acesta este folosit zilnic de mii de oameni, iar depozitarea gunoaielor se făcea necontrolat, chiar în incinta pieţei, arată Primăria Sectorului 4.

”Întrucât rezultatele controlului au scos în evidenţă un risc epidemiologic major, prin care se pune în pericol sănătatea şi chiar viaţa celor care îşi fac cumpărăturile de acolo, Primăria Sectorului 4 a decis suspendarea activităţii complexului comercial Piaţa Reşiţa, aflat în administrarea societăţii Romsine ProdComImpex SRL. Pentru neregulile menţionate, inspectorii de control au întocmit şi un număr de 17 procese verbale de amendă, în valoare totală de 50.700 lei”, a mai informat administraţia locală.