Ce și cum cumpărămDe la alțiiVegetarian și vegan

Ce este pomelo, cum se mănâncă și ce beneficii are

Pomelo face parte din categoria citricelor, un fruct ce trebuie consumat datorită beneficiilor pe care le oferă. Un nou material SUPER-HRANA.RO vă arată de ce este indicat să consumaţi Pomelo, cu ce beneficii vine pentru sănătate.

Pomelo este un fruct asemănător la aspect cu un pepene galben, poate avea culoarea galben, verde deschis sau corai la exterior, în timp ce la interior poate fi roz sau galben deschis şi poate ajunge la o greutate maximă de  2 kg.

De ce este indicat să consumaţi pomelo

Cu un gust mult mai dulce faţă de alte citrice, Pomelo este un complex de vitamine naturale, un sfert din fruct poate oferi 130% din doza zilnică de vitamina C recomandată.

Pe lângă vitamina C pe care toate citricele o conţin, Pomelo vine şi cu o cantitate considerabilă de vitamina B1, B2, B3, B5, P, proteine, Calciu, Fier, carbohidraţi, Betacaroten, Magneziu, Potasiu. 100 de gr de Pomelo conţin 38 de calorii ceea ce îl face să fie un fruct ce ajută la arderea grăsimilor, în timp ce sucul de pomelo este eficient pentru digestie.

Nu doar fructul este important pentru sănătate, coaja de Pomelo conţine bioflavonoizi eficienţi în stoparea cancerului mamar prin eliminarea excesului de estrogen din organism.

Beneficiile unui consum regulat de pomelo

  • Ajută la eliminarea toxinelor din organism
  • Favorizează absorbţia fierului în intestin;
  • Contribuie la reducerea colesterolului;
  • Stimulează sistemul imunitar;
  • Are efect antioxidant şi elimină radicaţii liberi;
  • Întăreşte rezistenţa oselor. Tonifică vasele capilare;
  • Scade riscul apariţiei cariilor;
  • Reduce stresul şi oboseala;
  • Este remediul în cazul infecţiilor virale şi bacteriene;
  • Ajută în afecţiuni ale aparatului circulator, varice sau dureri de articulaţii.

Un consum regulat de Pomelo reduce riscul apariţiei cataractei şi încetineşte procesul de îmbătrânire! Pentru a beneficia de multitudinea vitaminelor, sucul de pomelo trebuie consumat imediat după preparare. Este indicat să fie consumat dimineaţa la micul dejun deoarece stimulează sistemul imunitar, are acţiunea de activare a acidului folic şi contrabalansează efectul acidifant al anumitor alimente precum carnea sau pastele făinoase.

CUM SE CONSUMĂ ȘI CUM SE CULTIVĂ POMELO

  • Pomelo poate fi consumat crud, ca atare, dar şi asociat cu alte fructe exotice precum ananas, mango sau cocos, însă poate fi asociat cu succes şi cu legume precum morcovi, ridichii sau ceapă verde.
  • Dacă doriţi să cultivaţi Pomelo, nimic mai simplu! Dintr-un fruct se iau câteva seminţe pe care le puneţi în vată, iar în 40 de zile acestea încep să înflorească. Dacă doriţi să grăbiţi procesul, puteţi ţine seminţele în apă fierbinte 20 de zile.
    Fructul Pomelo se găseşte în fiecare supermarket, dar şi în pieţele autrizate cu producători ce aduc fructe şi legume din import, iar preţul începe de la 7 lei/kg.

Text: Camelia Diaconu

Comentariile sunt închise.