Pentru profesioniștiSpecialTârguri și expoziții

Porumbel și prepeliță coaptă și afumată, lactate nepasteurizate, cașcaval nesărat sau brânză cu negrilică: bunătățile românești care așteaptă să fie savurate la Indagra 2015

Tâgul internațional de produse și echipamente în domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii și zootehniei, Indagra 2015, și-a deschis ieri porțile, iar vizitatorii sunt așteptați de micii și marii producători autohtoni de alimente cu surprize delicioase. A XX-a ediție a târgului este organizată la Romexpo, în București, iar evenimentul se desfășoară până pe 1 noiembrie.

Tâgul internațional de produse și echipamente în domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii și zootehniei, Indagra 2015 a ajuns la a XX-a ediție. Micii și marii producători autohtoni de alimente au venit la Romexpo, în București cu delicatese care mai de care mai elaborate, în afara ofertelor la binecunoscutele preparate tradiționale, în cadrul Indagra Food – Târg internațional pentru industria alimentară desfălurat în pavilionul central.

Lactatele nepasteurizate păstrează toți nutrienții din lapte

De exemplu, Super-Hrana.ro a descoperit la standul companiei Origini, în corpul central al Romexpo o ofertă bogată de lactate nepasteurizate: iaurt de băut degresat, iaurt din lapte de vacă, chefir din lapte de vacă sau capră, la prețuri cuprinse între 2.30 lei și 4.90 lei/buc.

IMG_5020

 

„Am optat pentru această metodă pentru a păstra toți nutrienții din lapte. Pasteurizarea, prin șocul termic aplicat, distruge o parte din vitaminele din lapte”, ne-a explicat unul dintre reprezentanții companiei.

Mai mult, Origini a pregătit vizitatorilor o ofertă complexă. Cașcaval din lapte de oaie, la 7.65 de lei/100g sau cașcaval nesărat din lapte de vacă la 4.40 lei/100g. „Vindem produse artizanale și totul este realizat din materie primă obținută din producția proprie. De la lactate până la specialitățile din carne”, a mai explicat pentru Super-Hrana.ro reprezentantul companiei.

IMG_5029

 

Alte două sortimente deosebite sunt porumbelul(11 lei/100g) sau prepelița coaptă și afumată(7.10 lei/100g) sau șunca „Plaiul Talii”(9.90 lei/100g), despre care reprezentanții companiei susțin că seamănă cu prosciutto italienesc.

IMG_5032

 

Porumbel Hubble, copt și afumat

„Porumbeii de carne sunt din specia Hubble și sunt crescuți la ferma noastră. La fel și prepelițele. Ambele specialități sunt ținute la baiț, la o temperatură controlată pentru a asigura o aromă naturală accentuată. Fumul asigură coacerea și de asemenea este un conservant natural. Exact așa procedăm și în cazul cașcavalului nesărat din punctul de vedere al conservării. Folosim caș opărit și fum pentru conservare”, au mai spus reprezentanții Origini.

IMG_5028

 

În cazul sortimentelor de cașcaval, procesul de maturare durează peste 40 de zile. „Așteptăm amatorii de produse tradiționale, realizate manual la standul nostru, iar cei care nu reușesc să ajungă ne pot găsi la magazinul online, prin intermediul căruia realizăm livrări la domiciliu în București sau la magazinul propriu din piața Rosetti din Capitală”, au mai spus reprezentanții Origini.

Negrilica este chimen negru

Brânza cu negrilică este alt sortiment deosebit și poate fi degustată la standul gălățenilor de la Zimbria. „Negrilica este de fapt chimenul negru. A fost adus din Orient, în țara noastră mai exact din Turcia și este folosit și astăzi în diverse rețete. Este un condiment gustos cu proprietăți benefice multiple”,a explicat pentru Super-Hrana.ro, unul dintre reprezentanții Zimbria.

IMG_5014

 

Târgul Indagra 2015, cel mai mare eveniment de profil, este deschis vizitatorilor între orele 10.00-18.00 până pe 31 octombrie. Programul din ultima zi, 1 noiembrie, seva desfășura între orele 10.00-16.00.

Accesul se face pe bază de bilet și se plătește la intrare(10 lei, nr.) sau se poate achiziționa online.

În cadrul Centrului Expozițional Romexpo se desfășoară și alte 3 evenimente cu tematici complementare: Indagra Food – Târg internațional pentru industria alimentară, All Pack – Expoziție internațională pentru ambalaje, materiale, mașini și echipamente specifice, Expo Drink&Wine – Târg de vinuri, băuturi alcoolice și non-alcoolice.