La dietă

În vacanță la all-inclusive: Sfaturile nutriționistului pentru a nu pune kilograme în plus

Ne-am obișnuit să petrecem vacanțele tradiționale fără mișcare și cu mese îmbelșugate, de cele mai multe ori pline cu mâncăruri grase sau deserturi generoase, mici, cârnați, prăjeli, torturi sau plăcinte. Nu-i de mirare că atunci când revenim la activitatea cotidiană ne plângem de kilograme în plus sau de probleme digestive.

O vacanță petrecută într-o unitate de cazare tip all-inclusive sau ultra all-inclusive unde se poate mânca chiar și non-stop fără limită rerezintă un rai al acestui tip de derapaj culinar.

Din fericire, dacă suntem atenți la câteva detalii și am ține cont de un program al meselor, de o asociere corespunzătoare a alimentelor și chiar am face un pic de mișcare, am reuși să ducem la capăt vacanța all-inclusive fără să acumulăm kilogramele nedorite.

Cristian Panaite
Medicul nutriționist Cristian Panaite, fondator al Clinicii de nutriție Kilostop

Medicul nutriționist Cristian Panaite, fondator al Clinicii de Nutriție Kilostop oferă, pe blogul său, o serie de sfaturi utile de care ar fi binesă se țină cont în orice concediu,mai ales atunci când serviciile sunt all-inclusive.

 1. Programul de masă e sfânt!
  Orarul meselor principale trebuie să existe și în vacanță, iar programul de somn, de minim 7 ore pe noapte trebuie respectat.
 2. Informează-te ce mănânci
  Dintr-o simplă discuție cu bucătarii hotelului poți afla care sunt cele mai sănătoase preparate. Evitați prăjelile, mâncarea gratinată sau pane. Alegeți legume sau salate în loc de garnitura de orez, paste sau pâine. Consumați multă apă și evitați gustările sărate.
 3. Experimentați în fiecare zi ceva nou
  Hotelierii oferă, în regim all-inclusive, preparate din diverse bucătării ale lumii. Nu combinați toate felurile de mâncare în cantități mari, ci gustați puțin din fiecare pentru a stabili un meniu zilnic. Într-o zi puteți încerca brănzeturi, ziua următoare preparate de pește și așa mai departe.
 4. Mișcarea nu îți face rău nici în vacanță
  În vacanță este obligatoriu să faceți mișcare, mai ales dacă ați fost ispitit de cantitățile generoase de mâncare. Nu întâmplător hotelierii pun la dispoziție săli de sport sau activități sportive, aerobic, aqua gym și multe altele.

Durează mai mult decât concediul să revii la greutatea avută înainte de vacanță

După șapte zile în acest paradis artificial numit all-inclusive, ai nevoie de o voință de fier, dublată de câteva ore de sport intens zi de zi timp de minim două săptămâni ca să revii la greutatea normală”, explică medicul nutriționist Cristian Panaite.

Mai multe sfaturi utile pentru o dietă corespunzătoare în timpul vacanței sunt disponibile pe siteul blog.kilostop.ro