Afaceri mari și miciAutenticCe și cum cumpărămHrana ca stil de viațăÎn bucătărieLa dietăSpecial

PRĂJITURI DE POST – Adore Cakes ne recomandă PANNA COTTA, tarte și brioșe de post

PRĂJITURI DE POST! Specialistul în dulciuri și prăjituri Alina Dulămescu a oferit echipei SUPER-HRANA.RO idei gustoase și rețete simple, pe care să le realizați în perioada postului sau să le achizitionați direct de la Adore Cakes.

“În perioada postului, aşa cum ştim cu toţi, nu putem să consumăm alimente de origine animală, aşa că ne ducem uşor către zona vegană, mai ales în zona dulciurilor. În mare parte, oamenii aleargă către aşa numita margarină pe care eu din preparatele şi din lista mea de ingrediente, am exclus-o total. Toate prăjiturile noastre de post, sunt făcute cu unt de cocos, acesta înlocuind practic grăsimea animală. Există ulei de cocos, zahăr de cocos, unt de cocos, apă de cocos. Toate aceste pot fi folosite în diverse moduri, trebuie să vă folosiţi doar de imaginaţie”, a declarat pentu SUPER-HRANA.RO, Alina Dulmănescu, owner Adore Cakes.

În post mâncăm mai mult biscuiți și fursecuri, și mai puțin torturi și prajituri

“În perioada postului noi mergem mai mult pe blaturi, pe checuri, o mulţime de biscuiţi, în special preparate făinoase, încercăm să lăsăm de-o parte preparatele cu cremă deoarece sunt mai geu de obţinut, însă nu imposibil, avem şi preparate cu cremă.

Dacă sunteţi fani torturi, evident că aici vă puteţi bucura si de tort pentru că există blaturi pe care le puteţi face cu ajutorul laptelui de cocos, untului de cocos, fără ouă şi făină. În bucătăria noastră noi nu folosim nimic din origine animală. La blaturile făcute din cocos puteţi adăuga o cremă din piure de castane şi lapte de cocos, ori chiar din fulgi de cocos amestecat tot cu lapte de cocos”, continuă Alina Dulămescu, de la Adore Cakes.

PONTURI DIN BUCĂTĂRIA ADORE CAKES

  • Dacă se separă grăsimea de partea lichidă a laptelui de cocos, atunci se poate bate ca o frişcă, cu această frişcă puteţi încorpora absolut orice, puteţi adăuga cacao sau o mulţime de fructe. Acest preparat înlocuieşte partea de smântână lichidă.
  • Puteţi să încercaţi să  preparaţi brioşe, acele prăjiturele fără cremă, le puteţi face împreună cu ciocolată, pastă sau dulceață de dovleac sau mere.
  • Puteți încerca în loc de torturi, o tartă. Crusta sa va fi din biscuit iar deasupra puteți folosi fructe.
  • Sunt ideale şi prăjiturile cu fructe, cu dovleac sau chiar negresele făcute doar cu cacao.
  • Un alt desert foarte simplu de preparat – Panna Cotta, se face înlocuind smântâna cu laptele de cocos.

Rețetă specială de prăjitură de post – PANNA COTTA DE POST

Ingrediente: 500 ml lapte de cocos, 100 grame zahăr, un baton de vanilie, un plic de gelatină şi fructe de pădure. Gelatina se hidratează în puţină apă, se pune la încălzit laptele de cocos împreună cu vanilia şi zahărul şi se lasă pe foc până când zahărul este dizolvat de tot, iar amestecul este aproape fierbinte. Se adaugă gelatina, se amestecă bine şi se împarte în pahare. Se pune la frigider pentru aproximativ trei ore şi se serveşte alături de fructe de pădure.

Citește și Ce mănâncă azi de post Cristina Herea?

 

Text: Camelia Diaconu