-Nou pe piațăTârguri și expozițiiTradițional

Produs din Botoșani, un brand creat de producătorii locali din județ

Toate produsele agroalimentare realizate la Botoşani ar putea fi valorificate pe piaţa locală, naţională şi internaţională sub brandul “Produs din Botoşani”, în baza unui proiect derulat de Direcţia pentru Agricultură Judeţeană (DAJ).

Potrivit directorului DAJ Botoșani, Cristian Delibaș, brandul “Produs din Botoșani” a fost conceput pentru promovarea produselor atestate tradiţional, dar şi a produselor pentru care s-a cerut recunoaştere la nivel european, precum caşcavalul de Săveni sau usturoiul de Copălău.

Brandul “Produs din Botoșani” a fost lansat oficial la târgul Agralim, care a avut loc weekendul trecut în localitatea Lețcani, din județul Iași. Miere de albine, cozonac, brânzeturi, dulceață, preparate din carne, usturoi de Copălău, sunt doar câteva dintre produsele pe care întreprinzătorii locali din județul Botoșani le-au propus spre degustare și comercializare vizitatorilor de la Agralim.

Botoşani se află pe primele locuri la nivel naţional în topul judeţelor cu cele mai multe produse tradiţionale atestate, mai exact 24, de la 13 procesatori.