-Legislație

Proiect de lege: Autoritățile și primăriile, obligate să cumpere numai produse românești!

Măsură de sprijire a producătorilor români! Un proiect de lege, depus la Parlament de deputatul umanist Grațiela Gavrilescu și Horia Constantinescu, fost șef ANPC, prevede ca unitățile administrate de statul român să fie obligate să cumpere doar produse românești, în măsura în care acest lucru este posibil.

”Consider că este un moment extrem de important, trebuie să avem grijă de sănătatea populației, de felul în care populația se alimentează, e nevoie de produse de calitate și trebuie să ne gândim foarte bine ca industria alimentară să fie protejată. Guvernul și Parlamentul ar trebui să gândească legi să protejeze producătorii autohtoni, iar producția lor să fie cât mai mare”, a explicat Grațiela Gavrilescu într-o conferință de presă, potrivit dcnews.ro. 

Horia Constantinescu, fost președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, spune că, prin acest proiect se poate obține o adevărată piață de desfacere pentru produsele românești.

”Am lucrat aproximativ un an de zile alături de doamna Gavrilescu. Inițial, proiectul a fost gândit ca un program-pilot, pentru Constanța, apoi extins. Ideea este nu să oferim o alternativă, ci să obligăm autoritățile statului să achiziționeze produse românești”, a precizat Horia Constantinescu, în prezent comisar-șef al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța. În cadrul întâlnirii cu presa, Constantinescu a făcut publică decizia sa de a se înscrie în Partidul Puterii Umaniste.