-Afaceri mari și miciHorecaLegislație

Proiect în Parlament: Zero impozit pentru industria HoReCa timp de 3 ani!

Zero impozit pentru companiile care activează în sectorul HoReCa, puternic afectat de criza pandemică! Măsura ar urma să se aplice timp de trei ani și ar ajuta la revenirea și salvarea acestor afaceri, consideră reprezentanții Partidului Republican din România, care au depus în Parlament un proiect de lege cu aceast scutire fiscală.

Secretarul General al Partidului Republican din România, Marian Cucșa, a depus, marți – 11 august, din inițiativa formațiunii politice, în Parlament, o lege care poate reprezenta o gură de oxigen pentru industria HoReCa, dacă proiectul va trece. Acesta face referire la scutirea impozitării timp de 3 ani a firmelor din industria HoReCa. Astfel, patronii nu ar mai fi nevoiți să plătească impozitul specific, pe salarii și venit, timp de 36 de luni, arată un text de informare postat pe pagina oficială de Facebook a partidului.

”Zero impozit pentru HoReCa! Partidul Republican a inițiat legea scutirii HoReCa de la plata tuturor impozitelor timp de trei ani. Partidul Republican, prin Secretarul General, deputatul Marian Cucșa, a depus astăzi în Parlament legea scutirii de la impozite, timp de trei ani, a tuturor firmelor din industria HoReCa. Concret, inițiativa prevede zero impozit specific, zero impozit pe venit și zero impozit pe salarii pentru toate firmele din domeniu”, se arată în postare.

Reprezentanții Partidului Republican din România au explicat și care sunt motivele pentru care consideră absolut necesare aceste scutiri de taxe pentru domeniul ospitalității din România.

”HoReCa este în acest moment industria cea mai grav afectată de pandemie. Ea își va reveni greu în timp, dar în această perioadă trebuie susținută. Sunt 40.000 de societăți comerciale cu capital românesc sută la sută și care sunt afectate de restricțiile pandemiei. Aproape jumătate din aceste firme și-au suspendat deja activitatea. Varianta impozitului 0, pentru o perioadă de trei ani, este acea mână de ajutor de care are nevoie industria, a subliniat inițiatorul legii”, a arătat deputatul Marian Cucșa.

La rândul său, președintele Executiv al Partidului Republican, antreprenorul Radu Lupaș, are propriile opinii, nu foarte optimiste, despre viitorul apropiat în industria HoReCa.

”Nu doar că industria HoReCa nu și-a revenit în aceste două luni, dar ce e mai rău de abia acum urmează. Dacă în această perioadă firmele încearcă doar să supraviețuiască, din toamnă lucrurile vor merge într-o direcție dramatică. Dacă firmele își păstrează toți angajații, o să falimenteze. După primul val de concedieri va urma un al doilea. Fără o astfel de măsură, pur și simplu sectorul HoReCa nu-și va mai putea reveni iar efectele vor fi resimțite de toți românii, nu doar de patronii din industrie și de angajații lor”, susține și Președintele Executiv al Partidului Republican, antreprenorul Radu Lupaș.

Textul se încheie cu mesajul liderului Partidului Republican, un apel public pentru votarea acestei legi.

”Avem nevoie ca ideile noastre să fie transpuse în practică cu ajutorul vostru. Fac apel la toți patronii și angajații din HoReCa să fie alături de noi, să pună presiune pe un Guvern care parcă a încremenit în fața pandemiei, să pună presiune pe parlamentarii care nu vor să voteze legea din orgoliu. Ceasul ticăie pentru sectorul HoReCa. Dacă nu se întâmplă acum nimic, anul viitor 80% din afaceri vor intra în faliment”, a menționat președintele Partidului Republican, Alexandru Coita.

Partidul Republican a depus și o solicitare pentru dezbaterea și votarea inițiativei legislative în actuala sesiune extraordinară.