Hrana ca stil de viațăÎn bucătărie

Răzătoarea Boerner încă face furori: Cât costă cel mai longeviv accesoriu modern din bucătăria românească

Răzătoarea Boerner, unul dintre primele produse străine ajunse în România după Revoluție, încă face furori în țara noastră. Este unul dintre cele mai longevive accesorii de bucătărie nu doar în țara noastră, fiind produs de aproape 60 de ani în Germania. În această perioadă, răzătoarea este disponibilă preț redus.

Prima răzătoare Boerner a apărut în România imediat după Revoluția din 1989. De altfel, ne aducem aminte cum reclama accesoriului a fost una dintre primele din țara noastră. Dacă la noi, răzătoarea a apărut la începutul anilor 90, în bucătăriile din Europa este folosită de aproape 60 de ani.

Secretul, forma cuțitelor

„La început, răzătoarea avea un singur accesoriu. Practic, nu au intervenit multe modificări de-a lungul timpului, în afara pieselor care dau tiparul tăieturilor. Este un accesoriu longeviv întrucât există o cerere ridicată. Calitatea este asigurată de tipul materialelor folosite și, mai ales, de forma cuțitelor.  Ambele lame sunt așezate în formă de „V” și de aceea orice legumă sau fruct poate fi tăiată foarte fin. Alte răzătoare au o lamă simplă, în capăt, și atunci când leguma sau fructul se lovesc de ea, pulpa se zdrobește”, a explicat pentru Super-Hrana.ro, Liviu Petre, reprezentantul companiei care aduce de peste 20 de ani răzătoarea în România.

boerner

Reducere, la Indagra

Răzătoarea, care a modificat cultura gastonomică românească și a dat naștere unor glume despre „răzătoarea Boerner”, pote fi achiziționată din rețeaua magazinelor Stampile.ro, și cel mai simplu online, de pe siteul boerner.ro

În această perioadă, reprezentanții companiei sunt prezenți la Indagra 2015, de la Romexpo, în București, mai exact la Indagra Food – Târg internațional pentru industria alimentară, în pavilionul central.

Reprezentanții Boerner, din România, au decis sa aplice o reducere, cu ocazia târgului. „Răzătoarea V5 costă, la Indagra, 159 de lei. În mod obișnuit era 179 de lei. Chiar dacă este pe piață din anii 90, încă înregistrăm un volum mare de cereri. Cum apare un accesoriu nou, primim solicitări”, a mai spus pentru Super-Hrana.ro Liviu Petre.

Indagra se încheie duminică

Târgul Indagra 2015, cel mai mare eveniment de profil, este deschis vizitatorilor între orele 10.00-18.00 până pe 31 octombrie. Programul din ultima zi, 1 noiembrie, se va desfășura între orele 10.00-16.00.

Accesul se face pe bază de bilet și se plătește la intrare(10 lei, nr.) sau se poate achiziționa online.

În cadrul Centrului Expozițional Romexpo se desfășoară și alte 3 evenimente cu tematici complementare: Indagra Food – Târg internațional pentru industria alimentară, All Pack – Expoziție internațională pentru ambalaje, materiale, mașini și echipamente specifice, Expo Drink&Wine – Târg de vinuri, băuturi alcoolice și non-alcoolice.