-Horeca

Când se vor redeschide restaurantele? Cea mai nouă declarație a premierului Orban!

Foto: restauranttinecz.ro

Industria ospitalității a avut foarte mult de suferit din cauza crizei create de noul coronavirus. De aceea, investitorii din acest sector au cerut insistent redeschiderea afacerilor cât mai rapid și relaxarea măsurilor de protecție impuse de autorități.

Prim-ministrul Ludovic Orban le-a răspuns, însă, tranșant că, dacă se va putea, măsurile de restricţie vor fi relaxate, ”dacă nu, nu”, potrivit news.ro.

Aflat, ieri, sâmbătă – 20 iunie, la Vatra Dornei, șeful Executivului le-a spus celor care au afaceri în industria HoReCa (Hoteluri, Restaurante, Cafenele), care au cerut relaxarea măsurilor restrictive, că se vor lua măsuri de repornire a acestei ramuri a economiei doar dacă acest lucru va fi posibil, în funcţie de evoluţia epidemiei de COVID-19.

„Am avut consultări repetate cu reprezentanţii industriei ospitalităţii, foarte multe runde de întâlniri şi la fiecare întâlnire le-am spus: Dacă se poate, da. Dacă nivelul de răspândire a virusului nu va depăşi anumite limite, se va putea, dacă nu, nu. Oricum, va trebui să aşteptăm evoluţia pentru că măsurile le-am luat din 15 în 15 zile, în mod gradual, am aşteptat să vedem efectul ca să nu apară o creştere semnificativă a numărului de îmbolnăviri”, a declarat prim-ministrul.

De asemenea, Ludovic Orban a accentuat că dacă în urma relaxării, numărul îmbolnăvirilor va crește, autoritățile vor lua măsuri pentru stoparea acestor relaxări.