-Afaceri mari și miciCe și cum cumpărăm

România – țara cu cea mai ieftină pâine din Europa!

România – țara europeană cu cel mai mic preț al pâinii. Analiza de preț a fost realizată de Eurostat și ia în calcul nivelurile de preț de anul trecut, adică din 2019.

Românii au cumpărat și au consumat, anul trecut (2019), cea mai ieftină pâine din Uniunea Europeană, după cum arată datele Eurostat. Țara noastră are cele mai mici prețuri la pâine dintre țările europene, fiind aproape la jumătate faţă de media din Uniunea Europeană.

Potrivit datelor pe 2019 publicate astăzi, luni – 24 august, de Eurostat și preluate de agerpres.ro, cel mai mare preț la pâine și la cereale era în Danemarca, cu 51% peste nivelul din UE, urmată de Austria, 33% peste nivelul din UE, Luxemburg şi Finlanda, ambele cu 25% peste nivelul din UE.

La polul opus, cele mai mici preţuri la pâine şi cereale în 2019 au fost în România, cu 47% sub nivelul din UE, urmată de Bulgaria, 35% sub nivelul din UE, şi Polonia, cu 30% sub nivelul din UE, și Ungaria.

Eurostat a analizat prețurile la pâine din 37 de state. Astfel, conform cercetării, s-a dovedit că preţurile la pâine în România sunt mai mici şi decât în alte țări din Balcani, care nu sunt membre ale Uniunii Europene, precum Macedonia de Nord, Albania, Serbia şi Bosnia Herţegovina.