-Târguri și expoziții

Se deschide o mare piață pentru producătorii români!

O mare piață își va deschide porțile pentru producătorii agricoli români! Anunțul a fost făcut de primarul sectorului 4 Daniel Băluță, care a declarat, într-un interviu pentru DCNews, că marea deschidere va avea loc în luna iulie. Este vorba despre Piața Sudului, care are acum o nouă față, de nerecunoscut față de vechea piață, care a fost demolată în urmă cu un an și jumătate, când s-a luat decizia să fie construită o piață agroalimentară modernă.

La acest moment, deschiderea pieței ține foarte mult de modul cum evoluează pandemia de coronavirus, însă după ce va fi deschisă va fi una dintre cele mai mari piețe din Capitală, comparabilă cu piața Obor.

“Imediat ce această stare de alertă va fi depăşită, vom şi da în folosinţă piaţa pentru a reduce riscurile potenţiale la o asemenea dimensiune pe care o are Piaţa Sudului, aproximativ 10.000 de metri pătraţi numai în construcția centrală. Ar fi destul de neplăcut să o deschidem acum. După 15 iulie, până în 1 august, Piaţa Sudului va fi deschisă. Sunt convins că va deveni un reper pentru tot Bucureştiul”, a spus primarul sectorului 4, Daniel Băluţă.

Lucrările de modernizare la Piața Sudului au început pe 29 octombrie 2018 și aveau ca dată de finalizare 29 octombrie 2019. Potrivit edilului Sectorului 4, costul lucrărilor s-a ridicat la 35.609.422, 91 de lei, fără TVA. Conform planului, noul Complex Agroalimentar Piața Sudului este format din trei corpuri de clădire destinate închirierii de către Consiliul Local, pentru activități comerciale.