-Târguri și expoziții

Se înăspresc controalele în piețe! Echipe mixte vor face verificări în orașe și la țară!

Foto: timponline.ro

Cazurile de COVID – 19 confirmate în țara noastră cresc în fiecare zi, astfel că autoritățile se simt nevoite să aplice noi măsuri care să reducă numărul îmbolnăvirilor. În acest context, oficialii guvernamentali au anunțat că vor înăspri controalele în piețe și la agenții economici în vederea respectării măsurilor impuse din cauza pandemiei cu COVID – 19.

Astfel, echipe mixte vor face verificări atât în mediul rural cât și urban, pentru a se asigura că regulile împotriva noului coronavirus sunt respectate. Mai mult, cetățenii vor avea la dispoziție o linie telefonică, la care vor putea face sesizări, potrivit agerpres.ro.

Secretarul de stat în MAI, Bogdan Despescu, a avertizat astăzi, vineri – 3 iulie, că va fi suspendată activitatea operatorilor economici care nu respectă măsurile de protecţie împotriva noului coronavirus. “Cu siguranţă, acolo unde se vor constata abateri, se vor dispune inclusiv măsuri de suspendare a activităţii unor operatori economici”, a spus Despescu.

Într-o conferință de presă organzată la Guvern, oficialul a mai declarat că vor fi organizate acţiuni cu forţe mărite, inclusiv detaşate din ţară şi din Inspectoratul General al Poliţiei Române, din Jandarmeria Română şi din alte instituţii cu atribuţii în domeniu.

Potrivit acestuia, printre măsurile stabilite se numără suplimentarea efectivelor şi forţelor care acţionează în teren pentru verificare respectării regulilor de protecţie sanitară, organizarea unor grupe de coordonare operativă la nivelul Capitalei şi în judeţe, sub coordonarea prefecţilor, cu scopul de a analiza situaţia operativă şi a direcţiona forţele către zonele de risc identificate.

O altă măsură se referă la organizarea unor echipe mixte de verificare formate din poliţişti, jandarmi, pompieri, reprezentanţi ai inspectoratelor teritoriale de muncă şi direcţiilor sanitar veterinare, dar şi reprezentanţi de la protecţia consumatorului. Bogdan Despecu a mai menționat că aceste acţiuni vizează: zone aglomerate, centre comerciale, transport de persoane, pieţe, atât în zona urbană, dar şi în zona rurală.

“Acţionăm cu prioritate pe litoralul Mării Negre, în zonele turistice, în zonele de munte şi vom aloca suficiente resurse astfel încât să acoperim cea mai importantă perioadă din această lună, respectiv zona sfârşitului de săptămână, unde foarte mulţi cetăţeni sunt prezenţi în spaţiile publice”, a afirmat secretarul de stat în MAI.

Va fi înfiinţată o linie telefonică TELVERDE, la care cetăţenii să poată sesiza neregulile. “Nu ne dorim să aplicăm sancţiuni, dar acolo unde vom constata încălcări ale legii, vor fi luate măsuri ferme”, a concis Bogdan Despescu.