Ambalaje

Singura fabrică din România unde se produce cașcaval în ceară

O fabrică de brânzeturi din județul Botoșani este singurul loc din România unde se produce cașcaval învelit în ceară. Tehnologia, odinioară foarte folosită în industria alimentară, a intrat într-un con de umbră din cauza costurilor mai ridicate în comparație cu înfolierea și vidarea produselor lactate.

Fabrica de lactate Vlăsie Company, din comuna Vlăsineşti, judeţul Botoşani, este singura care livrează pe piaţa naţională caşcaval în ceară.

cascaval in ceara Vlasie

Constantin Aniculăesă, administratorul Vlăsie Company, spune că acest ambalaj îi permite caşcavalului să-şi continue procesul de maturare şi care cu cât este mai lung cu atât transformă produsul într-unul de o calitate superioară.

„Nu am găsit de unde să cumpărăm ceară din România şi am comandat-o din Olanda. Înlocuind folia din plastic în care era ambalat caşcavalul cu ceara noi obţinem un produs care îşi continuă maturarea, care devine mai bun de la o zi la alta în propriul său ambalaj. Pe vremuri, acesta era ambalajul folosit la caşcaval, ceara, nu folia din plastic, şi având în vedere că noi producem o reţetă tradiţională într-un mod tradiţional, am vrut ca şi ambalajul să fie unul pe măsură”, a declarat Aniculăesă.

Acesta a spus că folosirea ambalajului din ceara în locul celui din plastic este mai costisitor pentru companie, însă firma pune accent pe calitate.

cascaval in ceara Botosani

Caşcavalul produs tradiţional este introdus într-un vas în care este ceară topită, după care este scos şi pus la uscat. Un procedeu simplu şi eficient.

Sursa: Banulbotoșănean.ro

Comentariile sunt închise.