Hrana pe secțiuniInteligență culinară

Temperatura ideală de consum a băuturilor. Ce pățești dacă bei un suc rece vara sau un ceai fierbinte iarna

Băuturile trebuie consumate la o temperatură optimă pentru a evita problemele digestive. Astfel, un suc rece băut vara sau un ceai fierbinte consumat iarna pot părea obiceiuri potrivite în funcție de sezon, fiind în realitate greșite.

O înghețată sau un suc rece ca gheața par soluțiile ideale pentru a scăpa de caniculă vara. Un ceai fierbinte este „obligatoriu” într-o zi friguroasă de iarnă, iar mâncarea gătită trebuie consumată cât este fierbinte. Toate aceste obiceiuri moștenite generații la rând sunt obiceiuri greșite care denotă o lipsă a culturii culinare.

Temperatura optimă e de 37 de grade Celsius

Doctor Livia Firan
Doctor Livia Firan

„Alimentele și băuturile trebuie consumate la temperatura corpului uman, adica 37 de grade. Altfel, organismul suferă un șoc termic, iar un aliment nu trebuie să fie traumatic. Este valabil și pentru băuturi. Aceste șocuri produse în interiorul corpului uman nu permit absorbția corespunzătoare. Astfel, apar problemele digestive. Repetate, acestea pot duce la apariția unor afecțiuni cronice”, a explicat pentru Super-Hrana.ro dr. Livia Florentina Firan, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice, în cadrul Policlinici 10 din București.