De la alțiiHrana pe secțiuni

Un grup de vegani a afișat mesaje șocante printre mesele la care oamenii serveau prânzul, în Centrul Vechi din București

Mai mulți vegani, adepți ai unui stil de viață bazat strict pe consumul de produse care nu provin de la animale, au protestat în weekend în Centrul vechi al Capitalei.

Un grup de vegani vehemenți a „descins” ieri, pe străduțele înguste din Centrul Vechi al Capitalei printre mesele teraselor pline cu clienți. „Înarmați” cu pancarte care transmiteau mesaje șocante împotriva consumului de carne, aceștia s-au oprit lângă unele terase și au protestat chiar împotriva celor care ieșiseră să ia masa în oraș și consumau produse de origine animală.

Întreg momentul a fost surprins de fotograful Nicu Buculei, care a menționat pe pagina personală de Facebook că nu a dorit să fotografieze și pancartele pentru a nu fi folosite în scop propagandistic.
Totuși, martorii au descris conținutul afișat. Pe o pancartă, de exemplu era desenată o mână care ținea o găină moartă și alături era scrisă întrebarea „Ce sos doriți la cadavrul dumneavoastră?” sau pe un banner scria „Carnea este cadavrul cuiva”.

12038971_1053644821347251_1265956749814102340_o
Protestul a fost încheiat rapid, după intervenția Poliției

 

Momentul a fost întrerupt destul de rapid de polițiștii din Centrul Vechi care le-au dat protestatarilor doar un avertisment. Clienții teraselor, însă, au avut parte de o masă pe care probabil că o vor ține minte mult timp.

Vouă cum vi se pare protestul grupului de vegani?

 

sursa foto: facebook.com/nicubunu

Comentariile sunt închise.