Pentru profesioniști

Membrii AMRCR continuă să sprijine lupta împotriva pandemiei

Membrii Asociației Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR) continuă să sprijine lupta împotriva noului coronavirus.

”Responsabilitatea socială a fost și continuă să fie o prioritate pentru membrii noștri. În această perioadă de criză, acțiunile de CSR sunt menite să vină mai ales în ajutorul cadrelor medicale și al tuturor celor din linia întâi în lupta cu COVID-19. O atenție deosebită este îndreptată către categoriile vulnerabile, direct afectate în această criză, dar și programelor de educație digitală și de sprijinire a proiectelor locale. În magazinele AMRCR, siguranța consumatorilor și a angajaților se află pe primul loc, iar membrii asociației noastre sunt alături de toți românii în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale”, a declarat Directorul Executiv al AMRCR, George Bădescu.

Iată o nouă serie de acțiuni inițiate recent și derulate de către membrii AMRCR în cadrul luptei la nivel național pentru combaterea noului coronavirus și a efectelor sale economico-sociale:

20.000 de măști donate pentru cadre medicale și voluntari

Comunităţile locale şi medicii au ȋn continuare nevoie de ajutorul nostru, al tuturor. BRICO DEPOT România a decis să suplimenteze contribuţia de 50.000 de euro la proiectul “Fondul de Urgenţă”, realizată acum trei săptămâni, prin intermendiul Fundaţiei Brico Dépôt şi, astfel, săptămâna aceasta, a donat 20.000 de măşti de protecţie, ȋn valoare de 15.000 de euro, către partenerii săi din ARC România (Asociaţia pentru Relaţii Comunitare). Măştile vor ajunge atât ȋn spitale din oraşe greu lovite de infectarea cu COVID-19, cât şi ȋn asociaţii care se ocupă cu ȋngrijirea şi protecţia unor comunităţi dezavantajate, prin contact zilnic cu oameni mai puţin norocoşi.

Sprijin în valoare de 500.000 de lei pentru spitalele din București  

MEGA IMAGE asigură alimente de bază, produse de igienă și de curățenie pentru patru spitale din prima linie din București, care tratează cazuri COVID-19, respectiv Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Dr. Matei Balș, Spitalul Universitar de Urgență Elias, Spitalul clinic Dr. Victor Babeș și Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta. În același timp, sunt donate zilnic 200 de porții de mâncare gata pregătită pentru personalul medical din cadrul Institutului Național de Boli Infecțioase Prof. Dr. Matei Balș. Valoarea totală a produselor donate este de 500.000 de lei și acoperă o parte din necesarul spitalelor în această perioadă dificilă.

Solidaritate pentru educație digitală

Asociația Ateliere Fără Frontiere și KAUFLAND România sprijină elevii din familii fără posibilități materiale din 7 localități din județul Timiș pe durata suspendării cursurilor din învățământul preuniversitar, printr-o donație constând în 105 calculatoare recondiționate, în cadrul proiectului Solidaritate pentru educație digitală. Proiectul lansat de Ateliere Fără Frontiere vine în sprijinul elevilor din medii defavorizate care, odată cu suspendarea cursurilor din cauza răspândirii noului coronavirus, nu-și pot continua parcursul educațional pentru că în casele acestora nu există calculatoarele necesare accesării cursurilor și resurselor online pregătite de cadrele didactice. După reluarea cursurilor, echipamentele IT vor fi folosite la dotarea laboratoarelor de informatică din aceste școli.

Venituri asigurate pentru toți angajații

Preocuparea de a crea o viață de zi cu zi cât mai bună pentru cât mai mulți români și de a avea un impact pozitiv asupra societății stă la baza inițiativelor IKEA. De la începutul pandemiei generate de COVID-19, IKEA România a făcut eforturi pentru a răspunde nevoilor cât mai multor oameni, oferind sprijin atât angajaților, dar și comunității. IKEA România a anunțat că va suplimenta subvenția guvernamentală pentru angajații săi aflați în șomaj tehnic, astfel cei afectați de închiderea temporară a magazinelor Băneasa și Pallady vor primi 90% din venitul lunar. De asemenea, compania suedeză s-a angajat să ofere acest sprijin financiar suplimentar pentru întreaga perioadă în care măsurile guvernamentale sunt în vigoare. Pentru angajații care continuă să se asigure că soluțiile IKEA de mobilier pentru acasă rămân disponibile clienților din toată țară prin intermediul serviciului de e-commerce și livrare la domiciliu compania garantează salariul în procent de 100%, ca în perioadele obișnuite. IKEA se asigură că acești angajați lucrează într-un mediu organizat în conformitate cu măsurile stricte de siguranță, cu echipamente de protecție adecvate și respectând recomandările de distanțare socială. Mai multe informații sunt disponibile aici.

Dulciuri de Paște pentru copiii din spitale și din familii nevoiașe

CORA România continuă să rămână aproape de consumatori și pentru că ne pregătim să sărbătorim Paștele, gândurile bune s-au îndreptat mai ales spre copii, care sunt atât de vulnerabili emoțional. CORA România le-a oferit acestora, prin intermediul asociațiilor și spitalelor cu care colaborează, figurine de ciocolată, donația ridicându-se la 200.000 de lei. ”Paștele fără ciocolată e de neimaginat, așa că ne-am gândit că astfel îi facem să zâmbească pe mii de copii care petrec Sărbătoarea de Paște în spital sau care au prea puține motive de bucurie”, spun reprezentanții CORA. Dulciurile au ajuns la copiii aflați în spitale din București – Fundeni, Grigore Alexandrescu, Maria Sklodowska Curie -, din Cluj – Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii, Bacău – Spitalul Județean de Urgență Bacău, Drobeta Turnu Severin – Spitalul Județean de Urgență, Ploiești – Spitalul de Pediatrie și Centrul de plasament Sf. Andrei,  Baia Mare – Spitalul de Urgență Constantin Opriș. De asemenea, cu ajutorul asociațiilor partenere, dulciurile au ajuns la copii din familii defavorizate din Constanța și împrejurimi – Cumpăna, Galița, Ostrov, Șipote și Dumbrăveni, precum și la cei din Centrul de plasament Antonio din Constanța și Casa Speranței. În Constanța, dulciuri au primit și bătrânii cu pensii mici. CORA mulțumește partenerilor, asociațiile Star of Hope, World Vision, Narada, Valentina București, Alfa Grup Cluj, Tamas Bacău și Eșelnița Mehedinți, Art Music for People și Crucea Roșie din Constanța pentru implicare!

Un al doilea centru de suport medical pentru bolnavii de COVID-19

AUCHAN România începe pregătirea celui de-al doilea centru de suport medical, la Cluj-Napoca, în parteneriat cu Prefectura, Primăria, ISU, DSP Cluj și mediul de afaceri. Autoritățile au aprobat transformarea Sălii Polivalente din Cluj-Napoca într-un centru de spitalizare pentru bolnavii de COVID-19, cu 350 de paturi, în cadrul unui proiect comun cu Auchan Retail România. Spațiul va fi transformat temporar într-un centru de primire, triere, cazare și tratare a bolnavilor infectați cu coronavirus, cazurile mai grave urmând a fi transferate către alte unități spitalicești. În prima etapă, prin intermediul autorităților locale, clădirea va fi pregătită și pusă la dispoziție pentru a fi echipată de către Auchan și viitorii parteneri implicați în acest proiect. Mai multe despre acest proiect pe: https://romania.auchan.ro/auchan-incepe-pregatirea-celui-de-al-doilea-centru-de-suport-medical-la-cluj-napoca/

Peste 4 tone de alimente donate pentru persoanele vulnerabile

În calitate de partener fondator al primei rețele de cinci bănci pentru alimente din România care functionează după principiile Federației Europene a Băncilor pentru Alimente, LIDL România a continuat demersurile de combatere a risipei alimentare și sărăciei, sprijinind, numai în ultimele 6 saptamâni,  rețeaua acestora cu peste 4 tone de produse alimentare. În plus, cu ocazia Sărbătorilor de Paște, LIDL oferă 2.500 de pachete cu alimente și produse de igienă pentru persoanele vulnerabile afectate în această perioadă. Valoarea totală a acestor pachete este de 120.000 de lei.

Pachetele sunt distribuite la nivel național prin intermediul celor cinci Bănci pentru Alimente, către centre comunitare unde sunt găzduiți bătrâni, copii, orfani, persoane cu dizabilități și adulți aflați în prag de sărăcie, către familiile numeroase sau monoparentale, către cele în care un părinte a rămas deja fără un loc de muncă sau către casele bătrânilor rămași singuri. Mai multe informații sunt disponibile aici: https://corporate.lidl.ro/pentru-media/comunicate-de-presa/lidl-doneaza-cu-bancile-pentru-alimente_in-timpul-coronavirus

Sprijin pentru spitalele din linia întâi

PROFI România continuă să sprijine spitalele din România. În această săptămână, pe lista unităților medicale care beneficiază de ajutorul retailerului au intrat Spitalul de Boli Cronice din Câmpeni și Spitalul Orășenesc Făget. O contribuție importantă a PROFI a fost către Spitalul Victor Babeș din Timișoara unde s-a donat 1 milion de lei pentru achiziționarea de aparate de ventilație artificială, aparate vitale pentru supraviețuirea bolnavilor de coronavirus, în stare gravă, dar și 1.000 de măști transparente donate spitalului Regina Maria, din Capitală, și sute de măști oferite spitalului din Comănești și inspectoratelor de politie Arad și Timiș,  În același timp, a inițiat un proiect prin care persoanele vârstnice sau netransportabile din Timișoara și împrejurimi pot primi acasă cumpăraturile de care au nevoie, cu ajutorul volunarilor de la asociațiile UNITED WAY ROMÂNIA, ROTARACT, VĂ AJUTĂM DIN TIMIȘOARA, LOOK INSIDE și FITT. Separat, PROFI a donat Fundației United Way România suma de 10.000 de euro, pentru ajutorarea seniorilor izolați si alti 25.000 de lei către Fondul de Solidaritate constituit de comunitatea „Fă Bine!”, pentru susținerea cu alimente a persoanelor cu dizabilități. Și nu în ultimul rând, începând din această săptămână, în 207 magazine din întreaga țară sunt instalate cutii în care cumpărătorii cu inimă mare sunt invitați să lase alimente din care să se poată autoservi oricine se consideră într-o situație defavorizată sau de vulnerabilitate și în fapt se află în imposibilitatea de a-și procura astfel de produse.

Meniuri zilnice pentru pacienți și cadre medicale

METRO Cash&CarryRomânia se implică în luptă împotriva SARS-CoV-2 prin sprijinirea cadrelor medicale, ai angajaților Ministerului Apărării Naționale și ai Institutului Național de Gerontologie și Geriatrie Ana Aslan care găzduiesc pacienți loviți de virusul pandemic, COVID-19. Astfel, METRO România a inițiat donația de alimente necesare  tuturor pacienților și cadrelor medicale prin stransă colaborare cu Banca pentru Colectarea și Distributia Alimentelor: http://bancapentrualimente.ro. Alimentele sunt livrate  catre Institutul Ana Aslan Otopeni, în cadrul căruia este instalat spitalul mobil de formațiune tip ROL 2, montarea acestuia realizându-se cu sprijinul MAPN. Meniurile acoperă o necesitate de 500 de porții și sunt pregătite 3 mese zilnic sub atenta supraveghere a medicilor dieticieni și în condiții depline de siguranță a calității și sănătatii pacienților și cadrelor medicale, de către personalul specializat al cantinei care aparține Institutului Ana Aslan.

Alimente pentru spitalele unde sunt tratați pacienții cu COVID-19

PENNY susține eforturile Asociației ZI de BINE pentru a construi un #scutpentruspitalele din România în lupta cu COVID-19. Astfel, retailerul a sponsorizat cu produse alimentare Institutul Național Pentru Protecția Mamei și Copilului “Alessandrescu-Rusescu” din București. Alimentele vor asigura hrana pentru 350 de pacienți și cadre medicale în cazul în care aceștia vor fi nevoiți să intre în carantină.

Donație de 200.000 de euro pentru spitale prin Crucea Roșie Română

CARREFOUR România și Fundația Carrefour își iau angajamentul să susțină Crucea Roșie Română în lupta împotriva pandemiei COVID-19 și donează 200.000 de euro, bani ce vor fi folosiți pentru dotarea cu echipamente medicale a spitalelor din linia întâi din țară, recomandate de către Ministerul Sănătății. Astfel, pe lista spitalelor ce urmează să primească echipamente medicale, la recomandarea Ministerului, se află: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” Craiova și Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Victor Babeș” Timișoara. Printre echipamentele de uz medical ce vor ajunge către spitale se numără: soluții dezinfectante, măști, mănuși și combinezoane, protecții pentru încălțăminte și viziere medicale, ochelari de protecție cu aerisire indirectă.

Meniuri zilnice pregătite ”Din pasiune pentru OAMENI”

SELGROS Cash&Carry sprijină în continuare eroii din prima linie de luptă împotriva SARS-CoV-2. În această săptămână, campania “Din pasiune pentru OAMENI” a fost extinsă, îndreptându-se către noi beneficiari, societatea urmând să asigure în total peste 25.000 de porții de mâncare caldă lunar. În cadrul acestui proiect, beneficiază de sprijinul Selgros la această dată angajați ai unor secții de poliție din București, personalul unor unități MAI din Suceava și Cluj Napoca, precum și unități medicale de maximă importanță precum: Spitalul Universitar de Urgență din București, două spitale din Brasov (Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie și Spitalul de Psihiatrie și Neurologie), Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara, Spitalul de Boli Infecțioase din Baia Mare, precum și două spitale din Craiova (Spitalul Clinic Municipal Filantropia și Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” Craiova).

Informare și măsuri de siguranță pentru angajați și pentru consumatori!

O prioritate permanentă a tuturor membrilor AMRCR este reprezentată de implementarea celor mai riguroase măsuri de siguranță menite să protejeze sănătatea angajaților, partenerilor și clienților. Prin campanii de informare, prin asigurarea echipamentelor și materialelor de protecție și prin dezinfecția profesională a tuturor spațiilor, membrii AMRCR asigură un mediu sigur de lucru și de cumpărături pentru toți românii. Mai mult, ca măsuri suplimentare, au fost montate paravane de siguranță la casele de marcat și în zonele de contact cu clienții, s-au implementat sisteme de semnalizare dedicate păstrării distanței, a fost regândită organizarea magazinelor pentru a răspunde nevoilor actuale ale clienților.