Pentru profesioniștiTârguri și expozițiiVideo

VIDEO: GoodWine noiembrie 2015, plusuri şi minusuri

O dezbatere despre Târgul Internaţional de Vinuri GoodWine 2015, ediţia de toamnă, care a avut loc între 20 si 22 noiembrie 2015 în pavilionul C1 de la Romexpo. Invitatul lui Răzvan Avram este Sergiu Nedelea, somelier la winetaste.ro.

Subiecte puse în discuţie:

  • Organizatorii GoodWine 2015 susţin că a fost o ediţie foarte reuşită, dar unele voci din piaţa vinului spun că târgul şi-a pierdut din interes, atât din partea producătorilor cât şi a vizitatorilor. Care este opinia ta?
  • Am remarcat câteva absenţe notabile de la GoodWine: Recaş, Davino, Rotenberg, SERVE, M1.Crama Atelier, ca să nu pomenesc decât câteva. E oare o problemă legată de bugete sau e o lipsă de interes din partea producătorilor?
  • Site-ul organizatorilor nu ne dă, practic, nicio informaţie despre numărul de vizitatori. Au fost mai mulţi sau mai puţini decât la ediţiile anterioare?
  • GoodWine s-a desfăşurat în paralel cu târgul de carte Gaudeamus. Ar fi venit mai puţină lume la GoodWine dacă n-ar fi existat această suprapunere?
  • În materie de activităţi conexe au fost doua masterclass-uri, unul de vinuri din Republica Modova şi unul de vinuri din Bulgaria. E mult, e puţin?
  • Un somelier care reprezintă un producător ce nu a participat la GoodWine a afirmat, pe Facebook: “Atmosfera a fost de amical de vară, fără motivaţie şi, mai ales, fără finalitate”. Putem presupune că e doar o expresie de nemulţumire a unui neparticipant sau există vreo sămânţă de adevăr?
  • Un blogger de vin a facut următoarea evaluare asupra evenimentului: “O platformă pentru cramele mici, nou aparute pe piaţă, care caută vizibilitate cu costuri minime – platformă ţinută în viaţă, paradoxal, de gigantii din industrie. Aşa să fie?

Comentariile sunt închise.