Afaceri mari și mici

Apa minerală Vâlcele – singura apă medicinală îmbuteliată din România este un veritabil leac pentru stres

*

Apa minerală Vâlcele este singura apă medicinală îmbuteliată din țara noastră. Conținutul bogat în diverse elemente recomandă apa Vâlcele drept un supliment în mai multe tratamente. Una dintre principalele calități este conținutul bogat în magneziu, apa îmbuteliată în apropiere de Sfântu Gheorghe fiind recomandată în situații de stres maxim și nu numai.

Apa minerală Vâlcele este singura apă medicinală îmbuteliată din România, fiind recomandată ca un veritabil supliment în diverse tratamente.

Bogată în fier

Apa minerală Vâlcele are un conținut deosebit de ridicat de magneziu de 335 mg/l, ceea ce face ca apa Vâlcele să fie considerată o excelentă apă care luptă împotriva stresului.

Silviu Manole
Silviu Manole

 

“Este cunoscut faptul că magneziul din apă este asimilat cu 50% mai bine decât cel din alimente sau medicamente. Acest conținut bogat de magneziu recomandă apa Vâlcele celor care țin cure de slăbire deoarece majoritate alimentelor bogate în magneziu au foarte multe calorii, iar consumul de un litru de apă de Vâlcele pe zi, aduce organismului aportul de magneziu necesar pentru 24 ore”, a declarat pentru Super-Hrana.ro, Silviu Manole, managerul companiei Wega Invest, cea care se ocupă de îmbutelierea apei minerale cu mențiuni de sănătate.

Bogată în calciu

Apa minerală Vâlcele are un conținut bogat în calciu de 321,4 mg/l care este foarte benefic pentru funcționare a organismului. Există un studiu la nivel mondial care spune că biodisponibilitatea calciului din apa minerală este cel puțin egală cu cea din lactate.

Conține siliciu

Apa Vâlcele mai conține siliciu în cantiate de 53,68 mg/l, un element foarte important în reconstrucția oaselor și pentru buna lor funcționare. Este recomandat în mod special femeilor trecute de o anumită vârstă care se confruntă cu osteoporoza.

Apă alcalino-teroasă, bazică

Bicarbonatul din apă, este un alt element extrem de important. “Asigură echilibrarea la nivel celular a echilibrului acido-bazic. Din cunoștințele mele unul din cele mai mari pericole care pândesc omul este aciditatea. În momentul în care organismul începe să aibă un pH acid se întâmplă o sumedenie de consecințe nefaste. Apa Vâlcele fiind o apă bazică ajută la menținerea unui pH bazic în organism. Iar pH bazic reprezintă una din condițiile care asigură o funcționare corespunzătoare organismului”, a declarat Silviu Manole.
În afară de aceste elemente apa Vâlcele mai conțin și sulfați, sodiu și potasiu, în cantități variabile.

Vâlcele – apa nedestructurată molecular

Apa Vâlcele este 100% naturală, este extrasă și îmbuteliată exact așa cum este extrasă din pământ, angajații companiei Wega Invest nu au nici o intervenție asupra apei, ei doar supraveghează procesul.

“Recomand consumul de apă Vâlcele tuturor, pentru că este o apă foarte bună, îmbuteliată așa cum vine din pământ, nu o tratăm cu nimic, nu umblăm la ea, este o apă nedestructurată molecular. Apele care sunt tratate se destructurează din punct de vedere molecular și își pierd mare parte din proprietățile pe care ar trebui să le îndeplinească”, ne-a spus managerul companiei Wega Invest.

599791_331863360234106_1430665732_n

 

Sursă importantă de electroliți și microelemente

”Din punctul meu de vedere bem ape minerale pentru a avea minerale în organism. Minerale sunt cele care contribuie la buna funcționare a organismului. Organismul nostru este o mașină bio-chimică, energetică care funcționează cu microelemente. Datorită alimentelor pe care oamenii le ingerează în aceste vremuri, sursele de microelemente sunt din ce în ce mai puține și atunci apa poate fi o sursă de electroliți și de microelemente foarte utilă”, ne-a spus managerul companiei Wega Invest.

În ceea ce privește indicațiile terapeutice, apa Vâlcele este recomandată pentru consum celor care suferă de: dispepsii gastrice, atonii gastrice, constipații cronice, unele dispepsii intestinale cu fermentații, colită mucomembranoasă, sechele după hepatite acute, hepatite cronice, litiază biliară, cură de diureză, manifestări artritice, anemii, diabet.

Apa Vâlcele –apă cu mențiuni de sănătate

După intrarea în Uniunea Europeană Apa de Vâlcele nu se mai comercializează cu cuvântul medicinal, apa Vâlcele este acum apă cu mențiuni de sănătate, conform directivelor europene impuse celor care îmbuteliază astfel de ape.

“Folosirea cuvântului medicinal ne-a dus într-o zonă de conflict cu Ministerul Sănătății. Conform reglementărilor trebuia să trecem apa pe la Agenția Medicamentului, să primim autorizație de punere în piață și eram obligați să vindem doar prin intermediul farmaciilor. În România nu funcționează lucrurile așa. Nu i-am mai spus apă medicinală, i-am spus apă minerală natural-carbogazoasă cu mențiuni de sănătate, nu mai are indicații terapeutice. Dar lăsând la o parte cuvintele folosite, apa nu s-a schimbat, proprietățile ei sunt aceleași ca acum 2.000 de ani, ea face bine celor care o consumă”, ne-a spus managerul companiei.

Pe primele 20 de locuri în lume după conținutul de magneziu

Pe piața românească nu mai există o apă minerală care să fie atât de bogată în microelemente cum este apa Vâlcele.
“Pe plan mondial sunt mai multe zone în care se produce apă bogată în microelemente. Există și un clasament mondial, iar din punctul de vedere al conținutului de magneziului ne situăm pe primele 20 de locuri din lume. Un lucru important la o apă bogată în microelemente este reprezentat de procentul în care se găsesc acele microelemente în apă”, ne-a explicat Silviu.

Romanii au descoperit izvoarele termale

Apa Vâlcele are o istorie îndelungată, fiind cunoscute proprietățile ei curative încă din vremea romanilor. “Povestea apei Vâlcele este pe cât de lungă, pe atât de frumoasă. Pe zona unde astăzi se îmbuteliază apa a fost o colonie romană, denumită “Colonia Aquarum Vivarum”. Astfel că există și o legendă, care spune că, după căderea Sarmizegetusei, Decebal împreună cu câțiva apropiați au mers pe firul Oltului în sus și au ajuns în această zonă. Când s-au refugiat din cetate au plecat cu o parte din tezaur și l-au îngropat în această zonă. Trupele romane care îi urmăreau au aflat că dacii au îngropat o parte din tezaur și s-au apucat să sape. Săpând nu au dat de tezaur, în schimb au scos la suprafață ceva mult mai prețios, aceste izvoare termale”, ne-a povestit Silviu Manole.

Reclama de epocă în care sunt explicate beneficiile apei Vâlcele
Reclama de epocă în care sunt explicate beneficiile apei Vâlcele

 

În 1770 a început exploatarea balneară a zonei

Fiind o zonă extraordinar de frumoasă și cu vegetație foarte bogată a devenit o zonă preferată de ciobanii care plecau cu oile în transhumanță.

“Aceștia au găsit izvoarele cu apă minerală, au început să le folosească și au dus zvonul în țară despre izvoarele de apă din această zonă și începând cu anul 1770 stăpânul locului a început să amenajeze primele stabilimente pentru valorificarea apei, atât sub formă balneară, cât și o formă empirică de îmbuteliere a apelor în niște ulcioare de lut. Din această perioadă și până pe la 1900 comunitatea din zonă s-a adaptat la un mod de viață care ținea cont de valorificarea stațiunii balneare. Bărbații din zonă aveau construite căruțele cu niște rastele în care puneau recipientele de apă și le duceau în țară și în străinătate, ajungând cu apa până în Viena. În timp ce femeile se ocupau de gospodărie și primeau turiști în casele lor, oferindu-le mâncare și cazare”, ne-a vorbit administratorul firmei care se ocupă de îmbutelierea apei Vâlcele.

Apa Vâlcele a ajuns în Franța

În perioada comunistă, în timp ce francezii se bucurau de toate beneficiile de consum ale apei Vâlcele, românii nu îi cunoșteau proprietățile și puțini erau cei care cumpărau această apă, fără să știe că de fapt savurează un adevărat pansament pentru organism.

“În acea perioadă în România nu s-a făcut o promovare isteață a apei Vâlcele. Erau niște întreprinderi de ape minerale județene care aveau toate fabricile din județul respectiv în subordine. Atunci erau contractări centralizate și apa de Vâlcele era cumva băgată pe gât comercianților, dacă vroiau să cumpere 5 camioane de Biborțeni, primeau și unul bonus de Vâlcele. Apa ajungea în rafturi dar nu era făcută o educație a consumatorilor care să-i învețe de ce este bine să cumpere Vâlcele. În 1990 după ce au căzut contractările centralizate, fabrica a fost închisă și a intrat într-un proces de conservare. De fapr de distrugere”, ne-a spus Silviu.

În anul 1998 reapare pe piață apa Vâlcele

În 1998 apa Vâlcele își face apariția în rafturile din România după ce fosta fabrică a fost cumpărată de compania care astăzi se ocupă de îmbutelierea apei minerale medicinale.

“În 1998 am cumpărat-o eu, iar fabrica se afla într-un stadiu avansat de paragină. În perioada 1998-1999 am reabilitat fabrica, în așa fel încât să putem lucra în ea și de atunci ne ocupăm de îmbutelierea apei și tot încercăm să convingem oamenii de proprietățile consumului de apă Vâlcele”, a declarat Silviu Manole, general manager Wega Invest.

Comentariile sunt închise.