Afaceri mari și mici

Francezii care au cumpărat Dorna Lactate mai închid 8 puncte de lucru

Producătorul francez de produse lactate Lactalis, care a intrat pe piața locală în 2008 prin preluarea Dorna Lactate, face ultimul pas în procesul de reorganizare a Dorna Lactate SA.

Acționarii Dorna Lactate SA au decis într-o Adunare Extraordinară din luna noiembrie închiderea mai multor sedii secundare (puncte de lucru) și mutarea sediului societății în localitatea Odejda, acolo unde este și sediul Albalact, o altă companie din grupul Lactalis. Mai exact, potrivit unui anunț oficial al companiei, Dorna Lactate SA va închide fabrica de produse lactate și depozitul aferent din comuna Dorna Candrenilor, o secție de fabricare și depozitare produse lactate din localitatea Vatra Dornei – str Calea Transilvaniei, un depozit de produse alimentare și un birou administrativ și comercial din Afumați, Ilfov și trei birouri comerciale din Brașov, Timișoara și Constanța.

“Urmând planurile strategice de consolidare a afacerilor în România, pe principii de organizare eficientă a activităților de producție la standarde optime, Grupul Lactalis a decis închiderea unităților de producție Floreni și Vatra Dornei din cadrul societății Dorna Lactate. Brand-ul LaDorna și societatea Dorna Lactate își continuă, însă, existența în România”, a anuțat atunci, printr-un comunicat, Lactalis, conform economica.net.

Potrivit anunțului oficial, producția pentru portofoliul brandului LaDorna se va împărți între fabrica Albalact din Oiejdea, județul Alba și fabrica Covalact din Sfântu Gheorghe, județul Covasna. De asemenea, compania va continua să preia lapte de la producătorii locali. Din regiune.

LaDorna era în 2020 lider de piață pe segmentul laptelui UHT și a smântânii lichide. Societatea Dorna Lactate face parte din grupul francez Lactalis din anul 2008.