Afaceri mari și mici

Lidl și Kaufland – cei mai mari importatori de legume străine în România

Trei mari retaileri domină clasamentul celor mai mari importatori de legume și fructe străine din România. Lidl, Kaufland și Profi sunt pe locul 1, 2 și 4 într-un top 5 al companiilor care aduc în țara noastră legume și fructe din afară.

Aduce de peste granițe mai mult decât oricare distribuitor de fructe și legume de pe piața locală. Retailerul german Lidl, devenit anul trecut liderul pieței comerțului alimentar din România, este cel mai mare importator de legume și de fructe din România al anului 2020 și în primul trimestru din 2021, anunță economica.net.

Potrivit unui clasament realizat de Institutul Național de Statistică (INS) la solicitarea Economica, Lidl este cel mai mare importator de legume și fructe din România, atât în 2020 cât și în primul trimestru al acestui an. Lidl, ca și Kaufland, face importuri în mod direct.

Top 5 importatori de legume și fructe

  1. Lidl
  2. Kaufland
  3. Deco Frucht SRL
  4. Profi Rom Food SRL
  5. MicroFruits SRL

Anul trecut, România a importat în jur de 728.190 de tone de legume în valoare de 484,9 milioane de euro, din care 27,4%, adică în jur de 179,8 mii de tone au fost realizate de către primii importatori: Lidl, Kaufland, Deco Frucht SRL, Profi Rom Food SRL și MicroFruits SRL.

Din datele INS, se poate observa astfel că în 2020, din primii cinci importatori de legume din România, trei sunt mari retaileri- Lidl, Kaufland și Profi Rom Food, operatorul celei mai extinse rețele de magazine tip supermarket din România.

Deco Frucht SRL este, conform informațiilor proprii, lider de piață pentru segmentul distribuției de fructe și legume din România, un business de 308 milioane de lei în 2020, 88 de angajați, controlat potrivit termene.ro de către cetățeanul turc Firinciogullari Samet.

Micro Fruits SRL este tot un distribuitor de legume și fructe cu o cifră de afaceri netă în 2020 de 209,5 milioane de lei, cu 88 de angajați. Din datele termene.ro, compania este controlată de familia Racoviță din București și de Costache Alexandru.

În top 10 importatori ai anului 2020 mai figurează retailerii Metro Cash & Carry (poziția 6), iar în top 20 Mega Image (poziția 11), Auchan (poziția 13) și Rewe – Penny (poziția 18).

Citiți continuarea articolului pe www.economica.net