Bani din mâncare

Mafia legumelor. Premierul Cîțu: ”Undeva apare un monopol și trebuie să distrugem acel monopol!”

Prețurile mici pe care le primesc fermierii sunt urmările unui monopol în piață, suspectează premierul Florin Cîțu. În urma unor discuții cu producătorii agricoli, șeful Executivului care a semnalat că, de cealaltă parte, consumatorii reclamă că prețurile prea mari.

Premierul denunță un monopol în industria alimentară. Șeful Guvernului a transmis, joi 22 iulie, că producătorii agricoli se plâng de faptul că preţurile produselor sunt prea mici, dar consumatorii consideră că ele sunt prea mari, precizând că, undeva, „apare un monopol care trebuie distrus”.

”(…) Şi nu în ultimul rând, e adevărat, partea de agricultură – și aici e vorba de o strategie națională care să meargă exact în aceeași direcție pe care vrem să meargă tot restul economiei – producție cu valoare adăugată mare. Până la urmă – și după această întâlnire am o întâlnire cu Agrostar, tocmai pentru a discuta cu acei oameni, cu producătorii, cu oamenii care creează oferta și am câteva întrebări foarte importante pentru ei, de exemplu, cum se face că producătorii se plâng că prețurile produselor sunt prea mici, iar consumatorii, în partea cealaltă, se plâng că prețurile sunt prea mari. Undeva între cei doi se întâmplă ceva, undeva apare un monopol și trebuie să distrugem acel monopol și voi avea și astfel de discuții. Dar ca direcție, cum văd eu lucrurile, faptul că ne uităm pe termen mediu și identificăm problemele, deja este un pas important”, a punctat premierul.

Ulterior, șeful Guvernului a avut o întâlnire cu reprezentanții Federației Agrostar, în urma căreia a anunțat că ”și-a luat un angajament ferm” de a nu introduce taxe noi în agricultură. Acesta a fost abordat în spațiul online și de legumicultorii care au ajuns să își arunce marfa la gunoi din cauza prețurilor mici. ”Am văzut cum aruncă lumea legumele că nu au unde să le vândă…”, l-a apostrofat pe premier Cornel Dragomir.

Răspunsul premierului nu s-a lăsat așteptat: ”Și despre această problemă am discutat. Căutăm soluții”, a precizat șeful Guvernului.

Mai mult despre acest subiect aici: Anunțul premierului Cîțu despre funcționarea piețelor și introducerea unor noi taxe în agricultură!