Afaceri mari și mici

Tonetele cu porumb fiert – interzise pe faleză la Mamaia și Năvodari!

Micii fermieri care au mizat pe vânzarea porumbului zahar pe plajă primesc o lovitură neașteptată. Un primar din județul Constanța a anunțat public că a interzis tonetele cu porumb fiert pe faleză. Decizia ar putea fi extinsă la nivelul tuturor stațiunilor românești de la mare.

Florin Chelaru, primarul orașului Năvodari, vrea să ridice ștacheta stațiunii, să o aducă la un nivel mai înalt, iar acest lucru nu este posibil fără o strânsă colaborare cu operatorii zonei. ”Nu o să accept sfaturi de la cei care stau pe margine și fluieră, accept sfaturi de la oamenii care au investit în Mamaia Nord”, a spus edilul, în cadrul unui interviu acordat ziarului Replica. Și nu acceptă nici tonetele cu kebab, porumb și shaorma, măsură luată, de anul acesta, și de administrația locală din Constanța, pentru stațiunea Mamaia.

Tocmai pentru că își dorește un turism de calitate, Chelaru spune că nici în Mamaia Nord nu se acceptă vânzarea porumbului sau a shaormei pe faleză.

”Constanța urmează exemplu meu. La Năvodari nu am dat autorizații pentru porumb și șhaorma pe faleză. Nu vrem ca pe domeniul public să acceptăm tonete, containere cu fast food, din respect pentru cei care au investit în Mamaia și Năvodari. Nu o să accept sfaturi de la cei care stau pe margine și fluieră, accept sfaturi de la oamenii care au investit în restaurante și funcționează nu doar două luni, ci și în sezonul rece. Dacă oamenii respectivi își deschid restaurante, nu vreau să pun în fața acestora tonete cu kebab-uri sau produse alimentare. Ideea celor de la Constanța e una bună”, a explicat edilul în interviul acordat publicației locale Replica.

De precizat că perioada verii și litoralul românesc reprezintă oportunități pentru cultivatorii români de porumb zaharat. O mare parte din producția acestui tip de porumb se comercializează fie în piețe, fie către cei care dețin tonete și vând porumbul fiert.