AutenticPentru profesioniști

Transilvania Gastronomică: ateliere de pâine, vizite la producători, degustări de produse tradiționale și vin

Festival tradițional, Transilvania Gastronomică se desfășoară anul acesta între 4 și 6 septembrie, la Sibiu, și are anul acesta, tematica “Pâine și patiserie”. Pe 4 septembrie, bucătari recunoscuți vor susține nu mai puțin de 12 master class-uri, care se anunță foarte interesante, nivelul de predare fiind pentru bucătari, dar și pentru pasionați.

Iată lista masterclass-urilor care se vor desfășuira vineri, 4 septembrie:
 
09:00 – 10:30 – Mariana Stanciu (Maiaua Mea) / Aluaturi cu maia – Kitchen Tailors
11:00 – 12:30 – Lauryn Therin (Neni Vienna) / Specialitate de pâine dulce –  Max.TheOriginal / Cornelia Popa (Liceul Terezianum) / Cereale integrale – Kitchen Tailors
13:00 – 14:30 – Alexandra Macrea (Atelier Coobica Sibiu) / Tarte și quiche-uri – Coobica / Adrian Boscu (Casa de Oaspeti Cincșor) / Prăjitura Schaar – Sibiu Food Hub / Katharina Häni (Biofarmland Firiteaz) / Sortimente de făină istorică – Kitchen Tailors
15:00 – 16:30 – Oana Coanta (Bistro De LArte Brasov) / Rețete cu pâine veche, resturi – Syndicat Gourmet / Doru Presăcan (Brutăria LaMuma Mândra) / Pâine tradițională – Sibiu Food Hub / Alexandru Popa (Max.TheOriginal) / Patiserie pentru restaurante – Max.TheOriginal
17:00 – 18:30 – Ioan Bebeșelea (Syndicat Gourmet Sibiu) / Pâine cu maia – Syndicat Gourmet / Alexandra Crăciun (Pinch of Salt Cluj) – Cum promovez pâinea și patiseria? Kitchen Tailors
18:00 – 19:00 – Radu Dumitrescu (Voila Bucuresti) / Pairing de pâine și vin –  Bistro Jules

Biletele pentru accesul individual la masterclass sunt online pe www.eat-local.ro și costă 100 lei/persoană/masterclass. Mai există și varianta de abonament pe parcursul întregii zile.
Festivalul Transilvania Gastronomică este co-finanțat de Primăria Sibiu prin Agenda Culturală 2020.

Sâmbătă, 05.09.2020

10:00 – Terroir trip în Țara Oltului – excursie pentru bucătari și pasionați de gastronomie: brunch transilvănean cu degustare de produse și specialități locale. După-amiază, urmează vizite la producători: brânzărie cu degustare la Poienița și crescătoria de rațe la Cârțișoara.
19:00 Evenimente culinare – tasting menu la restaurantele Syndicat Gourmet și Pasaj

Duminică, 06.09.2020

10:00 -Terroir trip în Podișul Târnavelor – excursie la Șeica Mică cu participare la brunch cu produse locale în curtea bisericii fortificate. Degustare de vin și plimbare în vie tradițională.
După-amiaza – vizită la manufactura de cahle Teracota și atelierul de sticlă Stycle din Mediaș. Degustare de specialități locale și vinuri Ambrosi.

Înscrierile pentru cele două terroir-trips se fac la e-mail: cristian.cismaru@mytransylvania.ro