Afaceri mari și mici

Un mare brand agroalimentar din România și-a cerut falimentul în instanță

Foto: TimpOnline.ro

Faliment răsunător în agribusiness-ul din România! Unul dintre cele mai mari și moderne abatoare de bovine și de ovine  acerut în instanță să îi fie acceptată intrarea în faliment, anunță TimpOnline.ro. Altădată unul dintre cele mai apreciate afaceri din județul Bistrița-Năsăud, unitatea dispărea ca brand și ca producător local de mezeluri.

Grupul de firme Agro-Invest fondat în urmă cu 25 de ani a cerut Tribunalului Bistrița-Năsăud să-i admită cererea de intrarea în faliment.

Fondată în 1994, de Ioan Moldovan, compania Agro-Invest deține unul dintre cele mai mari și moderne abatoare de bovine și ovine din România, construit la standarde europene. Abatorul Agro-Invest se întinde pe o suprafață de 14.700 m², având o capacitate de 200 capete/zi de bovină și 1000 capete/zi de ovină.

La rândul ei, ”Combis” este cea mai mare companie de procesare a cărnii din județul Bisțrita-Năsăud, fiind înființată tot în anul 1994 ca și afacere de familie. În anul 2007 , Combis a trecut printr-un proces de rebranduire și a scos pe piață două branduri: De la Jupanu’ si Bistricior.

Afacerea include și un cunoscut hotel

Hotelul ”Coroana de Aur” a fost inaugurat la 30 aprilie 1974. În acel an, primul grup de turiști englezi-membri ai Societăţii Transilvania din Londra au fost pionierii ,,turismului draculist”, aceştia sosind la hotelul ,,Coroana de Aur”, primul obiectiv descris în romanul Dracula. Azi hotelul adăposteşte salonul ,,Jonathan Harker”, unic în lume, deschis cu prilejul centenarului celebrului roman de ficţiune ,,Dracula”, acest salon fiind botezat cu numele personajului principal din roman.

Primul termen în proces este programat în 1 noiembrie.