IMPORTANTPentru profesioniști

Decizie de ultimă oră: Laptele, comercializat fără termen de valabilitate precis!

Termenul fix de valabilitate pentru laptele comercializat – scos pentru a preveni aruncarea la milioane de litri la chiuvetă. Decizia luată a fost pentru eliminarea unui termen exact în care laptele să fie consumat, decizie care aparține unui supermarket important din Marea Britanie, deschizând calea pentru o posibilă nouă politică de comercializare a laptelui.

Un supermarket din Marea Britanie urmează să renunțe la termenul de expirare pentru o mare parte din laptele vândut, într-o mișcare despre care spune că va opri aruncarea la chiuvetă a milioane de litri de lapte, relatează BBC, preluat de hotnews.ro.

Retailerul Morrisons va scrie în loc de termen de expirare „a se consuna de preferință” pe 90% din laptele marcă proprie și va încuraja clienții să își folosească mirosul pentru a verifica calitatea.

Organizația caritabilă de reciclare Wrap a declarat că Morrisons a fost primul supermarket care a făcut demersul, care începe la sfârșitul acestei luni.

Laptele este produsul alimentar care ocupă a treia poziție la nivel de risipă în Marea Britanie, după cartofi și pâine, cu aproximativ 490 de milioane de litri irosiți în fiecare an, potrivit Wrap.

De asemenea, se estimează că 85 de milioane de litri de lapte ar fi aruncați din cauză că clienții urmăresc etichetele „utilizare până la”, în ciuda cercetărilor care arată că poate fi folosit și la câteva zile după dată.

Foto: depositphotos.com