AutenticCe și cum cumpărămDe-a gataHrana ca stil de viațăHrana pe secțiuniÎn spatele eticheteiLa dietă

Magiunul de prune Topoloveni, desertul natural de care se pot bucura și diabeticii

Magiunul de prune Topoloveni este un produs natural, fără aditivi, conservanți coloranți și cel mai important, fără zahăr adăugat. Desertul care poate fi consumat cu încredere, dar cu moderație și de persoanele afectate de diabet e obținut doar prin fierberea prunelor românești, netratate chimic.

Magiunul de prune este produsul vedetă din întreaga gamă obținută de compania Sonimpex Topoloveni, ei fiind singurii care au dreptul să folosească termenul de ”magiun de prune”, conferit de certificarea de Indicație Geografică Protejată oferită de Comisia Europeană.

Magiunul de prune Topoloveni poate fi consumat de diabetici

Magiunul de prune Topoloveni a fost testat la Institutul Național N.C Paulescu, institut care poartă numele savantului care a descoperit insulina.

Bibiana Stanciulov
Bibiana Stanciulov

”Testele efectuate au demonstrat faptul că magiunul de prune produs de Sonimpex Topoloveni poate fi consumate de persoanele diabetice, pentru faptul că nu conține zahar, iar produsul se obține doar prin fierberea fructelor. Magiunul de prune Topoloveni este preparat în cazane cu pereți dubli, sub temperatură controlată de maximum 68 de grade Celsius, timp de 12-14 ore, astfel încât să se evapore toată apa. Magiunul Topoloveni are indicele glicemic 39, foare apropiat de indicele glicemic al merelor”, a declarat pentru Super-Hrana.ro Bibiana Stanciulov, directorul general al companiei Sonimpex Topoloveni.

Atenție, însă, există cazuri în care fructoza din compoziția naturală a fructului, consumată în exces poate crea neplăceri diabeticilor în funcție de gradul și tipul afecțiunii, așa că se recomandă un consum moderat, cel mai indicat fiind să se ceară sfatul medicului curant. Chiar și așa, magiunul este un desert de care s epot bucura și cei în cazul cărora se impune o dietă strică.

Bogat în glucide, fibre, calciu și potasiu

Datorită metodei folosită la obținerea magiunul de Topoloveni, acesta nu are nevoie de conservanți, asta și datorită concentrației mare de xylitol care se găsește în mod natural în prună.

SAM_4685

 

”Magiunul de prune se obține doar prin fierbere fructelor. Prin procedeul bain marie și fierberea fără expunere la foc, face ca toate fibrele, glucidele, calciul, potasiul, fierul și magneziul să se păstreze în proporție foarte mare în produs. Astfel 100 grame de magiun de prune Topoloveni conține: 27,97% fibre alimentare naturale, 6,09 mg fier, 3,5 mg bor, 825,5 mg potasiu, 38,30 mg calciu, 22,83 mg magneziu”, ne-a spus producătoarea.

Magiunul, o prună de 5 ori mai concentrată

Având în vedere faptul că pruna este un aliment extrem de bogat în vitamine și minerale, dar care se găsește în stare proaspătă decât tomna, magiunul de prune produs la Topoloveni reprezintă o variantă ideală de înlocuire a prunei proaspte atunci când fructul nu poate fi găsit pe piață, cu un produs 100% natural.

”Magiunul de prune Topoloveni este o pastă vâscoasă, concentrată 5:1, de prune, ușor tartinabilă, care poate fi consumată fie ca atare: pe biscuiți, pâine prajită, pâine cu unt sau în combinație cu iaurt, fulgi de cereale, înghețată etc., fie ca desert în produse de patiserie cornulețe, gogoși, clătite etc. Noi oferim o prună de 5 ori mai concentrată, prin intermediul magiunului de prune pe care îl oferim consumatorilor”, a adăugat Bibiana.

SAM_4684

Magiunul de prune aliment funcțional certificat

Magiunul de prune Topoloveni este certificat de către Institutul de Cercetări Alimentare drept aliment funcțional.

”Consumat în mod curent contribuie la menținerea stării optime de sănătate, prin aportul de macroelemente, microelemente, macronutrienți, micronutrienți (fitonutrienți, în special antioxidanți, vitamine, fibre alimetare). Poate fi consumat de la vârsta de 6 luni – când începe diversificarea alimentației și este permis și persoanelor bolnave de diabet, cu recomandarea medicului curant, datorită indicelui glicemic scăzut”, a declarat pentru Super-Hrana.ro Bibiana Stanciulov, directorul general al companie Sonimpex Topoloveni.

Are efecte benefice asupra oaselor, dinților și sistemului nervos

Specialiștiiîn nutriție recomandă Magiunul de prune Topoloveni ca pe un ”dulce sănătos”, cu efecte benefice asupra sănătății:

Oase – fiind indicat copiilor, adolescenților, femeilor pre– și postmenopauzale, bărbaților, bătrânilor, datorită conținutului de bor (3,5mg/1000g) care previne apariția osteoporozei, facilitează asimilarea calciului, magneziului și a vitaminei D, elemente foarte importante pentru sănătatea sistemului osos;

Dinți – datorită conținutului de xylitol natural, care oprește demineralizarea dinților (nu permite aderarea plăcii la dinți) și remineralizează dinții atunci când există deja carii formate;

Sistem imunitar – prin creșterea rezistenței la infecțiile virale și bacteriene;

Sistem nervos și muscular – datorită aportului natural ridicat de potasiu, magneziu, glucide naturale, antioxidanți;

Are efect anti-stres – întărește mecanismele naturale de adaptare la stres și previne apariția oboselii cronice;

Stimulează procesele naturale de detoxifiere – previne constipația, îmbătrânirea precoce, are efect anti-aging oferind strălucire și tinerețe tenului;

Energizant general al organismului – prin furnizarea de combustibil gata de utilizat de către creier, mușchi, alte organe vitale;

Previne apariția diabetului de tip 2 – datorită indicelui glicemic scăzut, 39/100 gr produs, a aterosclerozei, a bolilor cardio-vasculare, a bolilor vasculare cerebrale, a unor tipuri de cancer (in special a cancerului de colon), a bolilor Parkinson si Alzheimer.

Magiunul de prune Topoloveni poate fi cumpărat din marile rețele comerciale, dar și de la magazinele proprii ale companiei din București, sau poate fi comandat online de pe site-ul: magiun-sonimpex.ro Prețul unui borcan de 350 grame este 10,5 lei.