Afaceri mari și mici

Pâinea nemțească de 1 euro face furori la Botoșani

Un producător de pâine din județul Botoșani a reușit să dea lovitura cu două rețete de pâine nemțească. În ciuda prețului piperat, noile produse se bucură de un mare succes.

De la sfârşitul lunii august, în magazinele reţelei ”Casa Pâinii” din Botoșani au fost introduse la vânzare pâinile Gartnerbrot și Sonnenkorn, reţete nemţeşti, şi fiecare pâine costă 4,5 lei.

„Vânzările merg foarte bine. Nesperat de bine din cauza preţului. S-ar părea că există o piaţă pentru produsele de lux, oameni care vor să dea mai mulţi bani pentru că nu cumpără mai mult de două-trei pâini pe săptămână. Necumpărând în fiecare zi, cheltuiala cu produsul finit este aceeaşi doar că vor să mănânce ceva mai bun. Nu mă aşteptam să fac de două ori pe săptămână dar am făcut în fiecare zi pâine nemţească”, a declarat pentru Ziarul Evenimentul Florian Moruzi, managerul general al firmei.

Reprezentantul de la ”Casa Pâinii” a precizat că Gartnerbrot și Sonnenkorn se vor vinde doar în magazinele din reţeaua locală pentru că la alţi distribuitori ar trebui să se vândă cu cel puţin 5 lei per bucată, iar el ţine ca preţul să fie de 4,5 lei.