Afaceri mari și miciLegislațieTârguri și expoziții

PIEȚELE rămân deschise în toată țara! ”Produsele românești sunt ABSOLUT NECESARE!”

Foto: Național

Veste importantă pentru toți românii, dar mai ales pentru micii fermieri care își comercializează produsele direct, în piețele agroalimentare. Aceste centre de vânzare rămân deschise și până la acest moment nu s-a pus problema închiderii lor, mai ales că ele funcționează în spații deschise, a declarat pentru Agrointeligența FOOD&RETAIL Teodor Birț, Asociației Administratorilor de Piețe din România.

Teodor Birț de află la Sibiu, acolo unde este și sediul Asociației pe care o conduce și care reunește administratorii de piețe la nivel național. ”Țin legătura cu toți colegii mei din țară. La nivelul membrilor asociației nu s-a pus problema de a se închide piețele agroalimentare. Sunt cazuri, cum este și la Sibiu, unde s-a hotărât închiderea târgului de mașini, a oborului, practic genul acesta de activitate. Și mai sunt în țară cazuri unde genul acest tip de manifestări s-a decis să se închidă, pentru că acolo venea foarte multă lume. Vizavi de piețele agroalimentare nu s-a pus problema…părerea noastră este că nu trebuie să se închidă. Mai mult decât atât, vă dau exemplul meu personal: astăzi am participat la ședința Comitetului Local pentru situațiile de acest gen și am susținut ideea de a nu se închide. Am scos în evidență măsurile pe care le-am luat eu, măsuri pe care le-au luat și colegii mei în țară, respectiv: asigurarea dezinfecției și a curățeniei în toate spațiile, dotarea spațiilor cu soluții, așa cum am spus, curățirea suprafețelor și a plantelor, afișe, fluturași și tot ceea ce ține de măsurile de prevenție menționate în hotărârea de guvern”, a declarat pentru Agrointeligența FOOD&RETAIL Teodor Birț.

Liderul Asociației Adminitratorilor de Piețe arată că este în contact cu Guvernul și din comunicările avute nu crede că se va ajunge la suspendarea activităților comerciale în piețele agroalimentare. ”Dacă Guvernul hotărăște să ne închidem, atunci nu avem ce face, dar nu cred că se va ajunge acolo, având în vedere că până la urmă produsele românești sunt absolut necesare. Mai repede s-ar putea să nu ajungă produsele din import, produsele noastre trebuie să fie în piețe pentru a ajunge pe mesele românilor. Mi se pare o chestiune obligatorie. Ceeea ce ține de noi, să asigurăm toate condițiile, facem. Și ieri și astăzi au fost controale în majoritatea piețelor din țară. Controale din partea DSP, DSV, polițiile locale și așa mai departe. Nu s-au dat amenzi, producătorii respectă regulile, toată lumea a luat problema aceasta a prezenței coronavirusului în serios. Noi asta putem să facem, să ne asigurăm că se respectă tot ceea ce apare în hotărârea de guvern”, a mai spus Teodor Birț.

România se confruntă zilele acestea cu o epidemie de infecții cu noul coronavirus. La momentul publicării acestui articol, numărul pacienților confirmați cu COVID-19 a ajuns la 73 de persoane la nivel național.