Târguri și expoziții

Târg 100 de tradiții românești cu mâncăruri de sezon la Muzeul Țăranului!

Sărmăluţele muntenești la ceaun, fasolea cu ciolan, borșul de pește, păstrăvul la grătar cu mămăliguţă și mujdei, pastrama de oaie, cozonacii moldovenești sunt doar câteva dintre preparatele de sezon pe care le găsiți calde în curtea Muzeului Țăranului Român din București – week-endul acesta (9 – 11 octombrie). Nu va lipsi nici mustul proaspăt stors și nici pălinca.

Alte produse gastronomice “de-a gata” vor fi aduse aduse spre vânzare și degustare – zacusca şi murăturile, prăjiturile și ciocolata de casă pregătite după rețete maramureșene, plăcintele și sarailiile, diferite sortimente de miere, fructe şi legume proaspăt culese.

Iar pe lângă acestea, veți putea alege din numeroase de artă populară făcute de olari din Corund, făuritori de mobilier și decorațiuni din lemn crestat din zona Sucevei, meșteri lingurari din Vâlcea, creatoare de ii brodate din Breaza, meșteșugari de chimire din ținutul Moldovei. Vor fi expuse, deasemenea, costume populare, ceramică pictată cu motive tradiţionale, bijuterii din lemn și dantelă, și o serie de antichități ce poartă farmecul vremurilor trecute.

Evenimentul este organizat de Fundaţia Kogaion 115. Intrarea la târg este liberă. Accesul se face prin strada Monetăriei Nr. 3, iar ieșirea prin Bd. Ion Mihalache.