Afaceri mari și miciTârguri și expoziții

Uleiurile Elixir – prezente la cea mai mare expoziție din domeniul alimentar. ”Vedeta standului” – amestecul Oloi Tomnit creat de chef Adrian Hădean

Producătorul clujean al uleiurilor Elixir (uleiul de floarea-soarelui presat la rece, uleiul de rapiță presat la rece, uleiul de soia de primă presă și Oloi Tomnit de Adi Hădean) se numără printre participanții care reprezintă România în cadrul expoziției internaționale SIAL Paris, una dintre cele mai mari și importante expoziții de inovație în gastronomie din lume. Evenimentul are loc în perioada 16-20 octombrie, la Paris, și reunește peste 7000 de expozanți din 104 țări.

Uleiurile Elixir sunt produse după metodele tradiționale — presare la rece și primă presă — și au primit recent recunoaștere internațională pentru calitatea și aspectul lor remarcabile. Uleiul Elixir de rapiță presat la rece și uleiul Elixir de soia de primă presă au primit în luna mai a acestui an distincția Superior Award with 2 Golden Stars, din partea Institutului Internațional al Gustului și Calității din Bruxelles (The International Taste & Quality Institute — iTQi). Uleiul Elixir de floarea-soarelui presat la rece a primit distincția Superior Award în anul 2015, din partea aceluiași institut.

14656304_1025215590920835_2540413159642411390_nOloi Tomnit de Adi Hădean este cel mai recent produs al mărcii de uleiuri Elixir, creat de renumitul chef Adrian Hădean și reprezintă un amestec de uleiuri presate la rece și de primă presă din gama Elixir, un ingredient generos care îmbină beneficiile uleiului de rapiță, regăsit în proporție de 70% în amestec, cu cele ale uleiului de floarea-soarelui (20%) și soia (10%).

Îmi aleg adesea ingredientele ghidat de instinct și așa am creat și Oloi Tomnit, combinând trei uleiuri cu arome complementare și gust bogat, care păstrează esențele semințelor din care provin. Oloi Tomnit este un ulei făcut cu grijă și cu nostalgia toamnelor îmbelșugate și pline de savoare din copilăriile noastre”, a povestit Adi Hădean.

Elixir – uleiuri de primă presă și uleiuri presate la rece produse de Dachim

Uleiurile Elixir — ulei de floarea-soarelui presat la rece, ulei de rapiță presat la rece, ulei de soia de primă presă și noul amestec de uleiuri din gama Elixir, Oloi tomnit — sunt produse 100% naturale, extrase din semințele provenite din recolta producătorului Dachim, care, de 17 ani, cultivă terenuri cu floarea-soarelui, rapiță și soia nemodificată genetic, situate în împrejurimile localității natale, Turda. Producătorul român este cel care se ocupă de întregul ciclu de producție al uleiurilor Elixir, de la însămânțarea terenurilor, până la produsul final, ambalat frumos, în sticle de diferite gramaje.

Asistăm îndeaproape fiecare etapă a procesului de producție, pentru a putea garanta calitatea uleiului. Am ales metoda presării la rece pentru a produce uleiurile noastre Elixir, deoarece aceasta este o metodă prietenoasă cu mediul înconjurător, care păstrează intacte toate beneficiile semințelor din care este extras uleiul. În procesul de presare, folosim semințe oleaginoase de înaltă calitate, cultivate și recoltate în fermele proprii. După presare, filtrăm uleiul, cu atenție, prin decantare, păstrând astfel intacte gustul și aroma”, a declarat Teodor Dan Felea, directorul societății Dachim.

Expoziția internațională SIAL Paris 2016 cuprinde peste 6.500 de expozanți din Franța, precum și expozanți internaționali din 105 țări, care expun o gamă variată de produse alimentare, de la ingrediente de bază, la produse procesate, inclusiv alimente proaspete.

Pentru prima dată anul acesta, SIAL Paris va sărbători noile talente din domeniul gastronomiei (Les Espoirs de la Gastronomy), o competiție dedicată celor mai talentați somelieri și bucătari.

Citiți și: Scandal mioritic la SIAL 2016. Standul României – inexistent. Micii producători au primit ”din milă” o mochetă și ceva mobilier murdar!