EMISIUNE RTVInteligență culinarăVideo

Un pahar de apă băut dimineața face minuni! Vezi motivul logic pentru care se recomandă să ne hidratăm imedit după trezire

Pentru cei mai mulți dintre noi, trezirea este urmată de un gest deja automatizat de a pune pe foc ibricul pentru cafea sau de a ne prepara un expresso. Nimic mai greșit! Cori Grămescu  – coach de lifestyle și nutriție a declarat pentru Super-Hrana.ro că modul corect de a ne începe ziua este de a bea un pahar cu apă.

Motivul pentru care organismul nostru are nevoie prima dată de apă și abia apoi, eventual de cafea sau ceai, este acela că  pe parcursul nopții – 6 sau 8 ore cât am dormit, nu ne-am hidratat deloc!

”Este nevoie să ne hidratăm dimineața, în primul rând că, pe durata somnului, timp de 6-8 ore nu consumăm apă, cel puțin mulți dintre noi nu se trezesc noaptea să bea apă și este foarte bine că nu fac asta. Dimineața este nevoie să hidratăm organismul. Ce am observat pe propria piele, eu erau genul de persoană care dimineața avea nevoie imediat de cafea, primul lucru pe care îl faceam era să beau o cafea. Din momentul în care am început să mă hidratez dimineața și să beau apă înainte de orice altceva, mi-a scăzut nevoia de a consuma foarte multă cafea, în cantitate mare, dimineața că să mă trezesc. Este o tehnică bună, avem nevoie de hidratare este o tehnică și de a avea un nivel constant de energie, pe durata zilei și este foarte important să ne hidratăm constant, deci să nu bem apă în salturi. Este bine să bem apă înainte de masă, dar în cantități moderate”, ne-a explicat Cori Grămescu.

Apă înainte de masă? Hmmmm…

Cantitatea de apă ce care nu ai reușit să o cunsumi îaninte de masă nu trebuie recuperată, pentru că îți poate face mai mult rău, decât bine. ”Nu este o idee foarte bună să bem multă apă în timpul sau în preajma orei de masă, nu pentru că ar avea un impact semnificativ, ci pentru că digestia și absorbția alimentelor are loc mult mai eficient și mai sănătos, dacă noi ne hidratăm constant pe durata zilei, decât dacă bem o cantiate mare de lichide înainte de masă”, a adăugat Cori Grămescu.