Inteligență culinarăSpecial

De ce e bine să freci grătarul cu ceapă

Curățarea grătarului cu ceapă

Ceapa este un ingredient minune la grătar. Nu doar pentru a fi gătită, dar și pentru a fi folosită la curățarea grătarului. In loc să folosiți perii de sârmă pentru a freca suprafața pe care se frig cărnurile și legumele, puteți apela la ceapă pentru a curăța bine grătarul.

Curățarea grătarului cu ceapă se face când grătarul este bine incins. Se face focul și se lasă ca grătarul să ardă bine inainte de a veni cu ceapa.

Citiți și: Cum se face un grătar perfect! Sfatul nutriționistului pentru a frige carnea cât mai sănătos!

Grătar curățat cu ceapă

De e bine să cureți grătarul cu ceapă

Grătarul se curăță bine cu ceapă datorită sucului conținut de această legumă. Ceapa are proprietăți antibacteriene care igienizează bine grătarul și il pregătește pentru o nouă utilizare. Cu ajutorul cepei veți combate și o serie de bacterii, inclusiv E. coli sau Salmonella.

Mai mult, un grătar bine uns cu ceapă nu se va prinde, ceea ce este de mare ajutor in prepararea cărnurilor, in special a micilor sau a cârnaților proaspeți.

Un alt avantaj al curățării grătarului cu ceapă este că metoda este foarte ieftină și ecologică, nefiind folosite produse chimice care să vă pună sănătatea in pericol. In plus, deși pare greu de crezut, după ce este frecat cu ceapă, grătarul nu va da un gust neplăcut cărnurilor sau legumelor.

Citiți și: Te-ai gândit vreodată să pui fructe pe grătarul încins? Iată o rețetă care va schimba modul în care ai folosit până acum grill-ul

Cum se curăți grătarul cu ceapă

Cum se curăță grătarul cu ceapă

Pentru a curăța grătarul cu ceapă aveți nevoie de o ceapă potrivită ca mărime. Nu este nevoie să o curățați de coajă, ci doar să o tăiați pe jumătate.

Cu ajutorul unei furculițe lungi de grătar sau cu o țepușă mai lungă (preferabil tot din metal) veți impunge ceapa astfel incât partea cu tăietura să rămână liberă. Se trece freacă apoi grătarul bine cu această jumătate de ceapă, insistând pe zonele unde de obicei frigeți carnea și se mai prind bucățele mici arse.

După curățarea grătarului, nu aruncați ceapa la gunoi și puneți-o in foc. Va da o aromă deosebit fumului de grătar.

Așadar, dacă nu ați incercat până acum să curățați grătarul cu ceapă, a venit momentul pentru a incerca această metodă. Cu siguranță vă veți bucura de preparate mai gustoase, indiferent să pregătiți carne sau doar legume.