Vegetarian și vegan

6 tipuri de lapte vegetal cu care poți înlocui laptele de vacă

Smoothie-urile tale, cafeaua și cerealele se vor împăca de minune cu aceste alternative ale laptelui.

1.Băutura din soia

Aceasta este, probabil, cea mai populară alternativă, devenind o alternativă plină de proteine și cu un conținut redus de zaharuri. Are un gust dulce și este ușor de digerat, devenind o alegere bună pentru smoothie-uri, consumat cu cereale sau simplu, pe post de băutură răcoritoare.

2. Lapte de migdale

Migdalele îți pot oferi o variantă absolut delicioasă a laptelui, însă cu mult mai puține grăsimi, fără lactoză sau gluten (deci mai ușor de digerat) și cu doar 24 de calorii la 100 ml. În plus, îți oferă suficientă vitamina E, un antioxidant necesar pentru protecția celulelor împotriva stresului oxidativ. Alături de fulgii de ovăz, ori într-un smoothie, te va ajuta să creezi un mic dejun fără cusur!

3. Lapte de alune

Pentru zilele în care ai nevoie de mai multă energie, laptele din alune este răspunsul potrivit. Pe lângă faptul că, spre deosebire de laptele de vacă, are un nivel scăzut de grăsimi saturate, vine cu un nivel optim de vitamin B12, benefică în reducerea stărilor de oboseală. În plus, are un gust absolut încântător, de care te poți bucura bându-l simplu sau în combinații cu ciocolată caldă ori cafea.

4. Lapte din nuca de cocos

Un pahar cu aceasta băutură are numai 40 de calorii și doar zaharuri naturale, ceea ce îl transformă într-o băutură delicioasă care merge perfect în smoothie-uri sau cu cereale. În plus, conține vitamina B12, la fel ca și laptele din alune, substanțe care combat oboseala.

5. Lapte din orez

Probabil nu te-ai fi gândit vreodată că orezul îți poate oferi o băutură delicioasă, însă acesta te va ajuta să îți menții o dietă echilibrată, având puține grăsimi. Mai mult, nu zaharuri adăugate și nici gluten sau lactoză. În combinații cu diverse fructe, îți va aduce smoothie-uri perfecte!

6. Lapte din ovăz

Dacă vrei să optezi pentru o sursă naturală de fibre, atunci încearcă băutura din ovăz, care contribuie la menținerea unui nivel normal de colesterol în sânge, nu are zaharuri adăugate și se potrivește de minune la micul dejun, în cafea, cereale sau smoothie-uri.

Sursa: w.worldclass.ro