-Nou pe piațăVegetarian și vegan

Lapte obținut din cartofi – beneficii. Cum se poate obține în casă

Laptele obținut din cartofi – cea mai nouă variantă de băutură care poate fi o opţiune potrivită pentru vegani şi pentru cei care au intoleranţă la lactoză.

O noutate pe piaţa lactatelor vegetale este laptele de cartof, o băutură care se află în plină ascensiune şi este puternic mediatizată în mediul online, urmând să devină la fel de populară ca şi laptele de soia sau de migdale.

Produsul este creat de profesoara Eva Tornberg de la Universitatea Lund și este descris drept „delicios de cremos‟, „face spuma perfectă pentru cafea‟ şi „funcţionează la fel ca orice alt lapte‟.

Ce este laptele de cartof?

Laptele de cartofi este un produs ce se comercializează în magazinele din Marea Britanie, însă potrivit „The Green Creator‟ această băutură poate fi făcută şi în casă. Ai nevoie de cartofi albi dar poţi folosi şi cartofi dulci, în funcţie de preferinţe. Dacă foloseşti cartofi roşii, băutura rezultată nu va face spumă.

Lapte de cartofi – rețetă. Cum se prepară în casă

Pentru rețeta de lapte de cartofi, se curăță de coajă cartofii și se fierb bine, apoi se adăugă în blender cu puţină apă caldă. Punem şi sare, îndulcitori precum mere, sirop de arţar sau vanilie şi, pentru un plus de savoare dar şi de vitamine, câteva linguri de lapte de migdale. Odată ce sunt amestecate toate ingredientele, este important să filtrăm băutura pentru a crea acea textură cremoasă care-l face deosebit. Ne putem folosi de o sită foarte fină sau de pânză de bumbac, ca pentru brânză.

Laptele de cartofi: beneficii

Laptele de cartof este recomandat pentru persoanele care au intoleranţă la lactoză. De asemenea, poate fi o opţiune bună şi pentru diabetici sau pentru cei care ţin regim, pentru că nu conţine zahăr şi are foarte puţine grăsimi saturate.

“Este important să obţii vitamine din alte alimente sau suplimente, deoarece din astfel de băuturi calciul şi vtiamina D pot fi mai greu de obţinut‟, spune dieteticianul Catherine Perez, pentru „Prevention‟.

Nu în ultimul rând, laptele de cartof este benefic şi pentru mediul înconjurător. Asta pentru că fermele în care se cresc cartofii emit mai puţin dioxid de carbon decât fermele cu vaci. Poate fi consumat ca oricare alt tip de lapte vegetal, rece sau cald. Îl poţi adăuga în cereale de dimineaţă, în cafea sau în smoothie.