-Nou pe piață

Mandarine în formă de dovleac: dulci și mai ușor de curățat

Mandarina similară cu un dovleac, pe piața europeană (foto: agroportal.ua)

Mandarine în formă de dovleac. Un soi de mandarin, unic în lume, intră pe piețele din Marea Britanie și Spania, odată cu o ediție limitată de citrice. Noile mandarine au formă de dovleac, coajă multicoloră, sunt ușor de curățat și dulci, după cum au afirmat cei care le-au creat.

Grupul de companii AMFRESH, prin echipa sa Genesis Innovation, a introdus o ediție limitată de fructe citrice, cu o formă unică și emblematică de dovleac, cu coajă multicoloră, ușor de curățat și pulpă dulce, fără semințe, potrivit Agroportal.ua.

Citiți și: Trei diete cu citrice pentru a slăbi rapid

Mandarinele dovleac, apreciate în SUA, mai ales de Halloween (foto: dianaskitchen.md)

Mandarine cu formă de dovleac, dulci și fără semințe

Conform specialiștilor care au creat soiul, producția a început în 2023, astfel că volumele sunt extrem de limitate, făcându-l un produs unic și căutat. Loturile de probă vor ajunge la magazinele din Marea Britanie și Spania.

”Acesta este un soi de mandarine unic, de înaltă calitate, care seamănă cu un dovleac, ceea ce îl face gustarea sănătoasă perfectă pentru sărbătorile tradiționale de Halloween. Aceasta este o nouă adăugare fascinantă în lumea citricelor și o adevărată dovadă a angajamentului nostru de a aduce pe piață soiuri inovatoare care să implice consumatorii, să stimuleze reînnoirea categoriei și să stimuleze creșterea”, a declarat CEO-ul Genesis Innovation, David Alba.

Se estimează că mandarinele sub formă de dovleac vor avea mare căutare în SUA, dar și în Europa

Noul soi de mandarină a fost adusă pe piață acum, deoarece cheltuielile consumatorilor cresc semnificativ în preajma Halloween-ului. Numai în Statele Unite ale Americii se cheltuiesc peste 12,2 miliarde de dolari pe bunuri legate de această sărbătoare.

”Această mandarină, care este ușor de curățat, poate deveni o alternativă la deliciile tradiționale de cofetărie. Dulceața sa naturală și practic fără semințe îl fac o alegere ideală pentru consumatorii care caută un tratament natural și sănătos în această perioadă a anului”, a transmis grupul AMFRESH.