VIDEO: Tipuri de închidere a vinului
Totul despre variantele de stocare a vinului (bag-in-box, sticla) si tipurile de inchidere a vinului: dopuri si capisoane. Cum deschidem corect un bag-in-box sau o sticla de vin. Cum turnam vinul fara sa varsam nicio picatura, folosind un drop-stop.
O dezbatere Super-Hrana WebTV la care invitatul lui Răzvan Avram este Gabriel Roceanu, director general la Crama Oprişor.
Subiecte puse în discuţie
- Sistemul BIB (bag in box): o punga de polietilena, cu canea, introdusa intr-o cutie de carton
- Avantajul BIB: se poate consuma vinul treptat, fara a intra aer
- In BIB se imbuteliaza doar vinuri de consum curent
- Dopul de tip screw-cap este foarte bun pentru vinuri tinere
- Dopurile de silicon se folosesc pentru vinurile care nu au nevoie de invechire
- Dopurile de conglomerat si cele din DIAM nu sunt acelasi lucru
- Dopurile cu DIAM permit micro-oxigenarea si invechirea vinului
- Sticla inchisa cu dop de pluta trebuie tinuta la orizontala
- Dopurile de pluta naturala pot avea defecte
- Capisoanele au mici orificii pentru a permite micro-oxigenarea
- Capisoanele pot fi din plastic sau staniu